Törölt nick Creative Commons License 2010.10.30 0 0 7439
Egy 1982.évi törvényerejű rendeletre hivatkoznak, amely szerint az állami anyakönyvek sohasem voltak levéltári anyagok, így rájuk nem a levéltári törvény vonatkozott (a 90-60-30 éves kutathatóság), hanem a XXXIII. fondfőcsoprt megnevezése szerint "megőrzésre levéltárba utalt iratok". E szerint eddig sem lett volna szabad kutatni őket. Akik megtették és akik kutatásra kiadták, kapaszkodjatok: 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető! törvénysértést követtek el. Nekem már össze van csomagolva a tisztasági csomagom, és épülnek az új börtönök!
Ezt a régi tvr-t, tavaly vették elő még a vörös horda jog(?)utódjai, folyosói pletykák szerint valamelyik politikusnak szfifiliszben halt meg a nagypapája, ezért.
Szóval a helyzet reménytelen de nem súlyos. Bízhatunk abban, hogy jelenlegi uralkodóink, hasonlóan más törvényekhez, azon vannak, hogy mindent megváltoztassanak, amit az elmúlt 8 évben hoztak. Ehhez azonban nekünk is hozzá kell járulnunk azzal, hogy aki jövőre is kutatni szeretne, és nem olyan felkészült, hogy ezt az állami anyakönyvek használata nélkül is meg tudja kezdeni, felkeresi a saját országgyűlési képviselőjét annak fogadónapján, és átnyújt neki egy törvénymódosításra vonatkozó kérelmet. Ezt jogászok megfogalmazták, és Sztrányai Ildiékkel kell felvenni a kapcsolatot, akik mindenkinek küldenek egy ilyen anyagot, amit saját képviselőtöknek kell megcímezve átadni. De minél gyorsabban, mert jövő január 1-gyel életbe lép a törvény. Az e-mail cím amire írni kell: sztranyai.ildiko@gmail.com.
Én már voltam vele Lezsáknál (mert nekem ő a képviselőm, meg egy régi ügyfelemnél aki képviselő és polgármester is egyben, és régebben érintett volt a kérdésben, szőval igéretekkel már tapétázhatok) Saját érdekünkben lépjetek Ti is.Üdv.
Előzmény: rkyra (7434)