Még mindig liszt:
1./ Az első betű jelöli, milyen gabonából készült a liszt:
B - búza
R - rozs
D - durum
G - graham
TB - tönkölybúza
2./ A második betű a szemcsenagyságot jelöli:
L (liszt) - apró szemcséjű finomliszt
F (fogós) - nagyobb szemcsenagyságú
FF (kétszerfogós) - még nagyobb szemcsenagyságú
D - dara
3./ A szám a hamutartalmat fejezi ki. Minél nagyobb, annál több a korpa a lisztben.
BL80-as fehér kenyérliszt:
---------------------------------
A kenyérliszt a legideálisabb a kenyerek, kelt tészták sütéséhez. A finomliszt előbb felsorolt negatívumaival kevésbé rendelkezik, viszont még elég jó a folyadékmegkötése. Magasabb korpatartalma pedig a kenyér "rostosságát" fokozza, de még elég magas lesz a belőle sütött tészta (minél magasabb ugyanis a korpatartalom, a tészta annál nehezebb, laposabb lesz). Így az eredmény puha, de rugalmas, ropogóshéjú, elég magas tészta lesz. Kifejezetten kenyérsütéshez találták ki.
BL-80-as liszt hiányában szokás a finomliszt és a rétesliszt valamilyen arányú keverése, mellyel elég jó eredményt lehet elérni, bár a korpatartalom ezzel nem fokozható.