.ETNA. Creative Commons License 2010.10.29 0 0 1215
Köszi!!
Most, hogy olvastam, amit írtál, rémlik, hogy Anyukám is így csinálta, én eddig sose firtattam, hogy mi is az értelme ennek, pedig ha létezik sima és rétes liszt is, akkor biztos, hogy mindkettőre van speciálisan ajánlott felhasználási mód is, legalábbis így logikus:-))

Azt is csak most olvastam, hogy pl. a rétesliszt kevesebb folyadékot vesz fel, és hogy ha a vékonyabb, ropogósabb (igazi olasz) pizzát kedveljük, akkor is jobb a rétesliszt.

A szám (55, 80) amúgy azt is jelzi, hogy alacsonyabb, vagy magasabb a korpa-tartalom a lisztben. A sima fehér az BL55 (apró szemcséjű 55-ös "hamutartalom" , a rétes pedig BFF55 (kétszer fogós, vagyis az egy F-esnél még nagyobb szemcsenagyságú 55-ös "hamutartalom").

Jó ez a fórum:-)) Különben sose jutott volna talán eszembe, hogy elolvassak egy-két netes infót, fórumos tapasztalatot a lisztekről úgy általában:-))


Előzmény: krnemarika (1212)