sancibácsi Creative Commons License 2010.10.27 0 0 1541
És egy kicsit más! Talán érdekel valakit.
A saját kályhámmal kapcsolatban ígértem tavaly, ill. az előző fűtési szezon végén, hogy írok tapasztalatokat.
A lényeg, emlékeztetőnek:A kályha a nappaliban áll, azt fűti (30 m2)+ hátfala előszobát (8m2), valamint egy külön légfűtő járat került benne kialakításra. Azzal a céllal, hogy két hálóra, ami2+5,5=>7,5 m-re vannak, egy közlekedő végén, arra légfűtéssel rásegítsen. A probléma tavaly az volt, hogy mire a légtech.-s rész elkézsült, legalábbis a kályhára rácsatlakozott, és a folyosó feléig elkészült véget ért a fűt-i szezon. Most sokat voltam távol, de múlt pénteken hazajöttem, és szombat vasárnap felfűtöttem a kályhát! Hétfőn mértem a kijövő levegőt és meglepődtem: 37,8 C.Bekapcsoltam a ventit és felment 39-re! Tegnap kedden reggel 37,2-ről az esti begyújtásig 33 ra csökkent le, úgy hogy egész nap nyomta a venti.
A venti egyébként hideg oldalról dolgozik, és nem foglalja el a keresztmetszetnek csak 30 %-át, nélküle is kell működni, gravitációs úton (csak talán jobban lehűl addig??).tegnap kevés fával gyújtottam be, mert a nappaliba majd 25 C volt. Ma még nem tüzeltem. A nappali 22,5 C most este, a konv. járaton pedig 31,2 C.
További tesztelés folyamatban, és hát a nagy hideg még előttünk van. De meglepően jónak találom az eredményt, írok később is természetesen.