Törölt nick Creative Commons License 2010.10.25 0 0 5842
>Persze vannak "vonalak", ahol tudatosan építik fel az utódot (lehet, hogy nem mondok nagy butaságot Hiroaki K-val), itt majd elkerülhető lesz az a nagy kérdőjel, mely jelenleg fél Európát átjárja. <

Kobayashi Hiroaki senseire gondolsz?
http://www.tenchikandojo.com/hkobayashi.html

Nos, hát igen. Kobayashi Yasuo sensei hisz a családi hagyományozásban és jó kapcsolatot ápol az Ueshiba családdal is. Megteheti, hisz saját hálózatát építgeti. Lehet, nagyképűsködésnek tűnik, nem annak szánom, de talán jó példa az "egy cél, egy akarat, összefogás"-ra amit elért. Nem erőszakkal, diktatórikusan hanem demokratikusan és önkéntes alapokon mégis betartva a Budo hagyományos játékszabályait.
Majd nálatok is kiforrja magát a dolog. Nagyon képlékeny még minden. A jóindulat és az önmérséklet sokat segíthet ilyen helyzetekben. Tamura sensei jól összefogta ezt a szerteágazó, sokféle érdek mentén épülgető európai Aikidót. Lehet az lenne a jó, ha a Hombu küldene egy karizmatikus senseit, hogy "pártok" felett álló ként irányítsa a szervezetet, lehet, jobb lenne egy európai sihan a feladatra, nem tudom. Az érdekeltek majd eldöntik. Bízom benne, hogy győzni fog a józan ész, hisz mindannyiunk érdeke, hogy növekedjen és erősődjön az Aikido európában.
Ami nekünk fontosabb (geostratégiailag), a magyarországi Aikido jövője. Várszegi Mester szerintem jól csinálta eddig amit csinált, tiszteletet érdemel ezért, és ha bele gondolunk, nem volt könnyű dolga.
Egyszóval fel a fejjel, haladjunk az úton stb. :-)

Előzmény: _niko_ (5838)