beszterec Creative Commons License 2010.10.22 0 0 174
A magyar fast food lanc
Talan jobb a Mama foztje nev
Angolul sajnos A home made a megfeleloje, ide ki kell keresni egy jo angol nevet.

A fank otlet nagyon jonak tunik, mert nagy fank lancok vannak nemcsak az USA-ban es Nyugat Europaban is, az egyik legnepszerubb teszta, Bp-re meg nem ert el.
Nyitott kapukat dongetunk.
A magyar szalagos fank recept az idealis, lehet csinalni tojassarga porbol is meg ha lehet kapni tojassarga let kozel akkor abbol.
A sutes: sokfele doughnut sutosor van, elesztos fanknak a legjobb a 24 db-os fryer, vagy a 48 darabos fryer, amin van egy drottalca. HA jo helyet lehet talani, akkor 48-assal lehet probalkozni, mert ez fogy. Ehhez kell meg egy nagyobb kinyujto asztal es egy kis hely a glazernek.
Helyi specialitas, Mo-n az ettermek egyik legnepszerubb etele, a Jokai csulkos bableves.
Ha van hely, akkor Bp-n es Mo-n egyet erdemes probalni, mert igy hetente 2-3-szor is beter a vendeg ebedre is meg vacsorara is.
Bableves plusz fank a magyar hamburger kerem.
Itt a legyegyszerubb repcept: 2 db 20 kiteres kukta, egyikben fo a csulok, masikban a bab, tarka vagy vajbab, le leontve, keves kockara vagott sarga es feherrepa, sotet fokhagymas rantas, paprika, osszekevere, tejfol a tetejere, opcio, debreceni belevagva.
Ez Mo-n siker lesz.
Delre, pl. Ujvideken mar nem valoszinu, de eszak fele szinte biztos, Pozsony, Kassa, Praga nagy leveszabalo orszagok. Leves ugye a hideg klima etele de erdekes hogy S-Ca-ban a sup plantation nevu lanc napi 4 fele levest kinal, es eleg nepszeru.