beszterec Creative Commons License 2010.10.21 0 0 173
Mama’s chicken
Nev: magyarul is kiirjuk, pl Mama csibeje, meg angolul is.

Javitjuk az ideat, atnezve merre ment a fast food business, Pizza Hut check tortent.
Valasztek bovites tortent, pasta, azaz teszta plusz szosz es a Chicken Wing lett hozzaadva.
Tehat meg egy proof, Csirke szarny business tor elore.

Nalunk ez nemcsak szarny lesz ugyem hanem comb is, kis comb borrel, hogy hamar atsuljon, es nagycom haromfele vagva, bornelkul.
Viszont ha lehet harcsa filet kapni, akkor harcsa darabokat kisutve is bele lehet tenni a kinalatba, fagyasztva van, annyi ideig sul mint a csirke.

A siker titka a szosz .
Ajanlat: csak sult krumplira is lehet barmilyen szoszt kerni, van a vilagban pl Brusszelben olyan kis fast food, ami csak sult krumplit arul szosszal. Minden egyben van, lehet kerni a krumplit igy is ugy is.
Az egesz lenyege, max egy szimpla basic szakaccsal, fut az uzlet, aki nappal elkeszit mindent. De olyan a franchise, hogy egy erettsegizett gyerek is betanithato a szosz keszitesre kb. egy het alatt. Minden standard le van irva.
A szoszt lehet tesztara is kerni, hussal vagy anelkul.
Pizza hut szoszai.
Jo sztory segit a megerteshez: Vegh Antal irja, hogy Szatmari konyha nem ismeri a szoszt, a szosz edeny utoljara torik el az etkeszletbol. Kommunikacios problema, eppen hogy a szatmari konyha eszi a legtobb szoszt csak mashogy hivjak, fozelek, vagy pl savanyu krumpli. Minden fozelek valami fott zodseg plusz szosz kevereke. A soska is szosz, nagy tanyerral eszik.
Szal a szosz:
Pizza Hut standard,
3 fele Buffalo Szosz,
4 Lemmon pepper: kirakod, ha fogy marad
5. BBQ : edes
6. BBQ Fuszeres
7. Garlic Parmesan
8. Spicy Asian, Mama’s indul egy standard kinai Orange chicken es a Standard Asian Soja
Mar kilenc szosz
11. Ketfajta Magyar, a porkolt, plusz ua. tejfollel

12 Tokany szosz: ketfajta alapiz van az europai konyhaba, osztalyozzuk igy, a magyar porkolt
az egyik, hagyma, paprika es masik a Fokhagyma Bors ami legtobbszor tokany neven fut a magyar konyhaban. Tejfolosen is OK, de szoktak parmezannal vagy szimpla sajjtal is csinalni.

Elkeszitese: hagyma aranysargara pirul, sok fokhagyma beledobva, kicsit pirul, majd zoldpaprika pure amilyent gyartanak, es bors, leveskocka vagy vegeta.
Fozni 20 percig kesz. Eppen meg lehet turmixolni. Megy a csirkere is, krumplira is, tesztara is, ahogy kerik. Probanak jo nyilvan.
Tejfolos szoszokat lehet kis kemenyitovel kremesebbe tenni.

13. Italian szosz: ez kell, ua az hagyma piritas. Paradicsom pure, fohagyma, bors, es Thime, Bazil. Turmixolva. Ha hozzaadsz parmezant, akkor a hires chicken cacciatore, vadasz csirke lesz belole.
14. Blue Cheese szosz: ez menni fog. Besamell szosz, tej, marvany sajt, leveskocka.

Csirke szendvics:
Nem nagyon van, ez az Etterem konnyen gyart egyet.
Burger zsomlebe beteszunk 4-5 db (amennyi belefer) sult csirkedarabot, amiben nincs csont nyilvanvaloan, kert szosszal, azaz elotte beszoszozzuk a csirkeket, 2 szelet paradicsom esetleg salatalevel, es kesz. Eseteleg lehet kis extra szoszt raoneni a zsomlere. Komplett csrike burger.
Lousinaban meg van valami neve is ennek a tipusu szendvicsnek, sot ott halbol is adjak, ha van harcsa sult akkor itt is lehet harcsaszendvicset is kinalni.
Sot, nem tilos csirkemell uj formatumu csikokat kisutni, (4-5 perc eleg neki) es azt tenni a szendvicsbe, sot ajanlani ugyanugy mint a tobbi.
A csirke ajanlat lehet: felso szarny, vegyes kis darabok (inc. csirkemell kocka), also comb (nagy darab) es csirke mell csikok.

Mondjuk 10 fele szosz, tobbfele csirke cut, harcsa, 3 fele korites, (kenyer, teszta, sult krumpli) es van egy komplett 30-40-fele etelt kinalo menud, amit azonnal tudsz adni, 2-4 perc varakozas utan, max egy basic szakaccsal, (pizza szakacsnak is hivjak) egy muszakban, aki a szoszokat elkesziti arra a napra. .
Nyilvan ezek a szoszok fridzsben is tarolhatok, 3-4 napra meg lehet elore oket csinalni de csak ha koll.

Salata: pickling uborka, kovaszosan, es sima magyar kaposztasalata.
Nyugaton a Coleslaw nevu megy, dan origin, a szo is dan, s generally eaten as a side dish with foods such as barbecue, French fries, and fried chicken.

Edesseg: egy idea, mivel olaj van, amiben allandoan sutunk, es ma mar egy keverogep kell csak, osszedobni egy fank tesztat, es kis ujjnyi fankdarabokat, amit porcukorral vagy csoki szosszal ontenek le. (csokiszosz, corn szirup, kakao es viz) Ennyi talan elmegy. Persze karika fankot is lehet sutni eppen.

Ki kell kiserletezni a legegyszerubb fank keszitesi modot: osszekevered, aztan egy ora mulva sutheto.
Ugy kell tervezni, hogy az olajsuto dobozok 6-tal indul, de 10-ig bovitheto ha koll.

Nagy valasztek, de csak olyan amit egy nem szakacs el tud kesziteni mondjuk ket hetes kepzessel. Es fast food menu, azonnal lehet mindent kidobni.
Ital: feltetlen sor es spricc is a Colahoz kell.

Reggeli: reggeli idoben is uzemelhet, pl fankot arul csak? vagy csirke szendvicset is es poharas tejet.
A konyha kepes fankot gyartani, az olajsuto ott van hozza, a tobbi meg egyszeru.
Meg biztosabb a siker ezzel a fank ideaval, mert az USA-ban a legnepszerubb reggeli nagy fanksuto lancok operalnak, akik csak reggel vannak nyitva, es csak fankot arulnak.
Mo-n is az lesz, kell hozza par ontet, a netrol, cukor, csoki, karamlell krem,
belenyomsz vanilia kremet vagy lekvart.

HA tul bonyolult az elesztos fank, akkor csinalsz sutoporosat.
Bar egyszeru az elesztos, egy keverogep, 3--4 edenyt telenyom egy oramulva kiteritik az asztlara, stb videon ott van az egesz a Tubon. A legjobb a fankszaggato kerek, (lyukas fank kell, nem a magyar, mert az konnyebben atsul gyorsan)
Igy mar szinte tutti a siker mert ket teljes muszakban tud operalni. Reggeli ebed, vacsora. Ez jol ki lett talalva.

A etterem siker titka kettos: nyilvan a menu, eltalalni amit az emberek szeretnek es ezt olcson es gyorsan felszolgalni.
A masik a LOCATION, jol megkozelitheto legyen, pl. Bp-n, idealis a Metro allomastol 2 perc gyalog, es vagy drive through, es parkoloval. Shopping Center mind idealis. Kell marketing is, legalabb annyi hogy tudjanak rola.
Penzugy: a 10-ik etterem utan ki lehet tenni a tozsdere, vegre egy igazi akcio, toket veszunk equitiert a bovuleshez.