erikviking Creative Commons License 2010.10.13 0 0 2651
Én is ezen a dolgon vagyok hogy nincs kompatibilitási gond, de hát már szinte az összes hibát kizártuk :)
Router nélkül minden rendben, ha kábelen csatlakoztatom, akkor átlagosan a max sebességgel tölt :) De most wifi-n van csatlakoztatva és azzal van a gond.
A routert unokatesómnál is kipróbáltam, ott ADSL van, semmi gond nm volt a routerrel, maxal tudtam tölteni. De nálam egyszerüen bármilyen beállítást is probálok, forumokon a javaslatokat megfogadom, de egyszerűen, alig akarja a weboldalakat wifin keresztül betölteni :) max 0,5 megabit :)
Tehát:
A router: TP-Link TL-WR741ND 150Mbps Wireless Lite N
Az adapter: TP-Link TL-WN721N USB 150MbpsNa most az elején ugye mindent az utasítások szerint tettem mármint beállításoknál.
Rendben volt minden, csatlakozott az adapter full jel volt. Ráléptem a netre és észrevettem eszméletlen lassan töltött be az internet. Megmértem a sebességet és tapasztaltam a 0,5 megás netet. Utána olvastam fórumokon, hogy klónozzam a mac címet, adjak állandó ip-t stb stb. (aki tud további beállításokat mondhatja ) tehát amit írtak megtettem. :) Nem javult. Levittem unokatesómhoz, kiprobáltuk semmilyen extra beállítást nem változtattunk, csak a felhasználónevet meg jelszót állítottunk be mivel ADSL net van neki. Full sebességgel töltött semmilyen probléma nem akadt. Tehát gondoltam nem a routernek van gondja hanem a kábelmodememnek. Erre kihívtam a T-Home osokat. Találtak kis jelerősség gondot de ennyi azt mondták minden OK. Tehát ki van zárva hogy a modem lenne rossz, de az is ki van zárva, hogy a router. Akkor mi? Egyszerűen fogalmam sincsen mi lehet a probléma.Ha valaki esetleg tudná szívesen fogadom a választ :)