beszterec Creative Commons License 2010.10.13 0 0 165
Ikarus 55
Volt szo a Kravtex-Ikarus retro buszrol, ami varosi nosztalgia temakra lett szanva. Ez az elso buszok mintajara keszult, kis befogadokepessegu csoros.
De van ez az Ikarus 55, ami tulikepp ugyanaz mint a ma gyartott buszok, a motor faros, semmi kulonos, minden tavolsagi busz faros ma.

Az idea itt: ebbol el lehet adni jo parat, mert erdekes design, szep, az emberk szeretik. Ez az osztalykirandulasok, nosztalgia utak tavolsagi busza.
Egy buszgyarnak mindegy milyen buszt gyart, minden busz egyedileg kezzel keszul.
A tervezo garda eloveszi az eredeti Ikarus 55 gyartasi dokumentaciot, es modernizalja a belso reszeket. Kivulrol marad ami most van, belul meg beteszi azokat a dolgokat amit eppen most hasznalnak a tobbi buszban. Motor, valto, hatso hid, ules, de itt marad a 2 vagy 4 kisasztalos vary.
Es bele az uj dolgok, clima etc. belul nem szamit, pl. ugyanaz a modern
muszerfal ami van.

A tervezesi koltseg minimalis, csak copy and paste a computerben, minden szabvany, minden stimmel. Ez egy busz, amit el is lehet azonnal adni barmelyik Volan megveszi, ezekre a specialis jaratokra, ahol berelnek buszt toluk.

Es ezutan csak beteszed a kinalatba.

Vasarokra, visszaberled a Volantol. Ez egy olcso, de nagyon hatekony marketing akcio. Nagy sansza van hogy exportra is elpukkan par tucat, ugyanezekre a celokra. Specialis alkalmakra csoportok buszt berelnek, es miert ne berelnenek valami funny-t plane ha ugyannyiba kerul.
Legyartani sem kerul tobbe mint a tobbi buszt. A market neve, market nitche, csak nem tudod mekkora. Masik elonye, hogy nagyon jo marketing tool, mert minden potencialis busz vasarlo tudni fog rola, hogy ilyen is van, megha nem is rendel, de a fejebe kerul, nahat ez az Ikarus miket csinal. Hirbe hozza az Ikarust, nagyon alacsony koltsegert. Eleg kockazatmentes akcionak tunik.
Csak nyerni lehet vele.