SütőLászló Creative Commons License 2010.10.11 0 0 110429
Kedves Résztvevők!

Ezúton gratulálok minden kedves résztevevőnek a No megállj csak! Less Nándor Emléktúrán.
Köszönjük a dicséreteket és a fontos javító szándékú észrevételeket. Nem szálltunk el magunktól (nagyon :), tudjuk, hogy ez jelentős részben az időnek is köszönhető, amely széppé varázsolhatta a hétvégi bükki túraélményt.

Elnézést, ha nem mindenhol sikerült helytállnunk. Külön elnézést kérünk azoktól, akiknek Oszlán nem jutott kenyér a végén. Sajnos ekkor méretű rendezvényen akadnak olyanok, akik evőversenyként képzelik el a túrát, nem gondolva az utánuk jövőre, így lehetett az, hogy másfél mázsa sem volt elég.

A gunyoros és másokat bántó, nem túl irodalmi stílusú észrevételekre reagálva én kérek elnézést attól akit futó bántott (volna, amit alig hiszek), gondolom az illető is bocsánatot kér a túlzó általánosításért a futóktól, hiszen egy-egy személy aligha reprezentál egy egyébként igen értékes csoportot.
A levesen próbálunk változtatni, bocs, ha nem jött be. Eddig a virslit kritizálták benne, most a húst, jövőre majd kolbásszal próbálkozunk :) Azért azt ne felejtsétek, hogy más 2000 főre főzni, mint 200-ra és a helyi szakácsnénik a lelküket kiteszik 15 órát pörögve, hogy mindenkinek megfeleljenek.

Itt jegyezném meg, hogy én sem szeretem a betont, ezért ezen a túrán 5-20% közötti becslésem alapján a betonozott szakaszok összes hossza, ami nem tűnik rossz aránynak 20 év túratapasztalata alapján. A futókat reggel hat óránál hamarabb nem indítanám, ha megbocsátotok (ez a túra rajtideje), mert akkor kevesen tudnának odaérni a versenyre. Egyébként meg már változott a túra útvonala, így alig van olyan szakasz, ahol egy nyom szélességű ösvényen kell együtt haladni a futókkal Ennél többet nem tehetünk.
Szívesen szervezném külön időpontra, de több kapacitásom nincs, és nem hiszem, hogy ne lehetne egy ilyen tömegsport rendezvény többféle stílus egyvelege, ha kulturáltan viszonyulunk egymáshoz és a természethez.

bármilyen további javító szándékú észrevételetek van, kérem, hogy írjátok meg akár nyilvánosan, akár levélben, s igyekszünk felhasználni.

Eredményt november közepére ígérhetek, mert addig igyekszem pótolni a kimaradt munkahelyi feladatokat :)

Üdv és jó pihenést,
Sütő Laci
főrendező