Dió4 Creative Commons License 2010.10.07 0 0 7544
Szia!

Köszönöm, hogy válaszoltál. Az a helyzet, hogy 4 éven át építgettük, alakítottuk a házat, s volt, amikor októberi időszakban a házban lévő kőművesek nyelték a füstöt, mondták, hogy nem tudják mi lesz majd velünk. Szinte mindennap átjártam oda a tél kivételével, s gyakran volt füst. Egyszer szóvá tettük, de normálisan, mert kifejezetten jó viszonyban vagyunk a szomszéddal, feljelentés már csak ezért se lesz belőle. Ők egyik nyáron újjáépítették a kéményt, de amikor kérdeztem, nem ezért, nekik is volt vele problémájuk. A mi problémánk viszont ezután is megmaradt.

Az a furcsa, hogy a környező többi házból egy van, ahol még így füstöl a kémény, a többinél csak akkor, ha a szél vágja oda. Most enyhébb az idő, s alig tüzelnek még, azt a keveset meg el tudjuk viselni, de hogy a télen miként lesz, nem tudom.
Nem feljelentgetni akarok, hanem ha lehet valamit változtatni, akkor megbeszélni velük.
A kéménymagasítás szerintem nem jön össze, mert annak is vannak kockázatai, nyilván könnyebben dől le viharban, s talán még akkor is lefelé terülne a füst. Meg az is lehet, hogy azért se akarnák, mert akkor hozzájuk is lecsapódhatna, s állítják, hogy ők is nyelnek a másik szomszédjuktól.
A helyzet még nem durva, csak tartok tőle, hogy az lesz, hogy esetleg még a lakásba is bejön a füstszag, ha sokáig kapjuk töményen az ablakokra. Szerencsére új, jól záródó ablakaink vannak, de valamennyi akkor is átjöhet a szagból hosszú idő után.
Meglátjuk.

A lényeg, hogy ezek szerint normál használat esetén is szállhat így a füst, magyarul nem várhatok el semmit, ha valami történik az szívesség lesz.
Előzmény: Zöldár (7536)