didyman Creative Commons License 2010.10.01 0 0 103461
Öröm látni köreinkben, végre mi lehetünk segítségére a sok, hasznos és érdekes irománya után!
A telepített programokat egyelőre hagyd, valószínűleg nem ott lesz sok hely lefogva. A Java frissítései ősidők óta olyanok voltak, hogy talán visszaállíthatóság miatt minden verzió megmaradt telepítve, az utolsó pár verzió leszedi az előzőket-de csak onnan kezdve, ahonnét ez be van építve, az azelőttieket nem (a Sun logikája olyan, mint a Sebeők gondolatvilága, de rajta legalább lehet mulatni).
A helyfoglaláshoz egy total commander kell, bekapcsolt rendszer és rejtett fájl megjelenítéssel. Egyszerűen jelöld ki space gombbal a könyvtáraidat a C:-n és innen induljunk el. A .net-et hagyd egyelőre, fene tudja, mi használja, elvileg valami miatt települt fel és frissül azóta is, kell az összes, mert nem kumulatív!
Amiket rögtön törölhetsz: Windows könyvtárban a "$" kezdetű mappák, kivéve a $hf_mig-et, ez maradjon!
Windows/temp mappa teljes tartalmát
Windows/softwaredistribution/downloads, illetveWindows/softwaredistribution/datastore teljes tartalmát
Windows/system32/dllcache teljes tartalmát
Windows/prefetch tartalmát (ez inkább egy kis finomhangolás, felesleg kiszórása, nem sok helyet foglal, de ha már itt vagyunk ugye)
Aztán a documents and settings/saját neved/local settings/temp és /temporary internet files mappák teljes tartalmát (lesz pár nem törölhető, azok maradnak).
Ha Firefoxot/operát/live messenger-t használsz, akkor azokat is részletezem, főleg az utóbbi hajlamos telesz.rni a fiókot a megosztási mappák metaadataival, valamint Photoshop és Néro is szeret nagy szemetet hagyni, ezekre majd kitérünk. A space gombos móka célja, hogy a legvaskosabb könytárakig eljussunk: Ahol több-többtíz giga van, abba belelépsz és space-vel azt is végigjárod, majd ott is belépsz a nagyot foglalóba és így tovább, amíg nem jutsz el az utolsó alkönytárig, amiben a sok nagy dolog van, a "nyertesek" nevét írd le és írom, mit lehet tenni velük.
A rendszervisszaállítási pontokat is lehet törölni, ha használod és az épp aktuális rendszer jól üzemel, akkor tiltsd le a rendszervisszaállítást, majd engedélyezd ismét és hozz létre egy visszaállítási pontot.
Lomtárba (recycler)nézz be total commander-rel szintén.
Elsőre ennyi.
Előzmény: scsabi (103456)