joozsibaacsi Creative Commons License 2010.09.29 0 0 9725
Gyűjtöm a friss infókat, már amennyit fontoskodó jelenlegi aktív ismerőseim ki mernek adni e tárgyban. Addig hadd ne nyilatkozzak Orfeusz ügyben.
A "G" betűk időnkénti felröppenése az éterben amolyan éberségi ellenőrzés volt. Nemcsak '78-ban, hanem amióta eszemet tudom, mindig. A légvédelmi jelentéseket továbbító rövidhullámú rendszeren időnként az előljáró eleresztett egy sorozatot , az aktuális vevőtávírász jelentette a híradó ügyeletesnek, hogy "Gézák" jöttek, ő az előljáró hírügyeletesnek, és minden OK volt. Ha nem ment a nyugtázás - ök. hiánya, szundikáló szolgálat - némi rákérdezések és ejnyék után volt csak az OK.
((Sztori: többnapos gyakorlat, éppen szünetben, fáradt és szundikálva üldögélő vezetés. Magam is unatkozván, egy tbk. beszédváltójával begerjesztettem a hallgatót, és elengedtem a "Gézákat". Szépen, csöndesen, mintaha távoli visszhang lenne. Némi erőlködés után éberség, de nem jön a távirász jelenteni. Hírügyeletes berág, rendeli a távírászt, aki ártatlan, és nyilván értetlen. (A vevők pár helyiséggel odébb voltak.) Aggódó körtelefonok a testvér alakulatokhoz (Pápa, Kecskemét) majd félénk érdeklődés Veszprém felé. Semmi. Gézák hallgatnak, pillák csukódnak, és kezdődik az egész fantomjárás ismét. Mindaddig, amíg bírtam röhögés nélkül. Aztán persze pucolás a hírügyeletes elől. Szóval: voltunk néha sűrűn komolytalanok.))
Schlumberger kollégának: szintén OK a lemezekre. Visszajelzek. De a vállalkozó már megkerestetett az árboc megmászására diszkon rablás céljából.
Előzmény: Törölt nick (9724)