Péter az állat Creative Commons License 2010.09.29 0 0 667
"A választó polgárok pedig bizonyára úgy döntenek, hogy a sötétség helyett a napfényt fogják választani. "


Dicséretes az optimizmusod, de attól tartok, hogy irreális is egyben. Nem fogják.
A tegnapi összeröffenés, bár számomra pocsékul sült el (beszedtem valami fertőzést, ezért enni nem mertem, ellenkezőleg viszont annál inkább, így kiszáradva, éhesen, leesett vércukorral egy kicsit örültem, hogy vége volt) teljesen világossá tette, hogy itt nem lesz változás, mivel átrendeződve bár, de a régi hatalmi központok maradnak a községházán. Viszont arra jó volt, hogy egy csomó embert megismerjek, és a hátsó sorban ücsörögve a felszólalókat (és az erre adott reakciókat) elhallgatva egy csomó dolgot megvilágítson.

A polgármester jelöltek közül igazából hárman számítottak érdeklődésre. A két régi "tag" mellett az általam is preferált Major T. És bár ez utóbbi szavait jól fogadta a közönség, elfogadva mondatainak igazság tartalmát, valahogy mégis úgy éreztem, hogy ez a választás (is) nem a józan érvek, hanem személyes szimpátia alapján fog eldőlni. És ebben azt kell mondjam, hogy Anti úr nagyon jó. A felsorolt 10+1 pontos programja igazából nem program, hanem tömény populizmus. Azt mondta, amit a népek hallani szerettek volna, és mint tudjuk a vágyak általában erősebbek a realitásoknál. Receptnek a polgármesterséghez minden esetre kitűnő. Főleg így, hogy a legfőbb ellenfele nem igazán egy karizmatikus vezető alkat. A plusz egy pontján a nyitottságon, amit sikerült az ellenfeleitől "annektálni", nem tudtam, hogy hányjak, vagy kacagjak. Minden esetre fura kinyilatkoztatás ez egy olyan embertől, aki részese volt a fórum bezáratásának.
A legfőbb ellenfele, ahogy elnéztem leginkább karizmában szenved hiányt. Az elvakult jobboldaliakat viszi, de aztán nagyjából ennyi is marad a szavazója. Szvsz csapatjátékosnak jó, de semmiképpen nem egy vezető alkat.
A Tamást már említettem. Ő pont a fordítottja. Jó vezető, tele elképzeléssel, melyeket ha módja van rá véghez is visz. Viszont nem egy kedves fickó, ezáltal rossz politikus, így félő, hogy erre nemigen lesz módja. A "beteg templom" nevű angol miniszterelnök kivételével nem igazán lehet olyannal találkozni, hogy valaki vért, verejtéket, meg könnyeket ígér, és ezzel be is fut. A játszótérrel, meg a "kerül amibe kerül úttal, azzal igen", ezzel nem. Szvsz kár. Egy lehetőséget megérne.
A másik két jelölt közül a Misi mint kiderült bár meglepően jól képben van, szimpatikus, mégis emberileg inkább szűk szavú, befelé forduló embernek tűnik, ami egy szavazáskor nem biztos, hogy nyerő tulajdonság.
Az ötödik jelölt a Katalin, szvsz ennyi betűt sem érdemelne. A faluban azt pletykálják, hogy az egyik (leginkább) vezető jelölt kaparta elő, és segítette annak érdekében, hogy a "nem a régiekre leadott szavazatokat felhígítsa" még egy jelöltel. Nem lennék meglepve, ha igaz lenne.