krnemarika Creative Commons License 2010.09.21 0 0 1026
A géphez adott receptek általában nem jók, mert nálunk más a lisztek minősége. Az első kenyereim ehetőek voltak ugyan, de nem szépek. Egy pék-tanár ajánlotta a következőt:
170 ml víz
170 ml tej
14 gr élesztő /friss/
14 gr vaj /rama/
csipetnyi cukor
540 gr liszt /kb. 2/3 rész finom és 1/3 rész rétes/
14 gr só
Ez volt az első sikeres, szép kenyerem, ami a gépben sült.
Már évek óta a gépet csak dagasztásra használom, és sütőben sütöm a kenyeret.
A tészta akkor jó, ha kis gombóccá dagasztódik. Ha durva felületű, akkor pici víz kell hozzá, ha "farkincát" húz, lágy, akkor pici liszt.
Én mindig a gyors programon sütöttem.
Jó sütögetést! Ha elsőre nem sikerül, akkor se add fel! Próbálkozz újra!