potika Creative Commons License 2010.09.13 0 0 16828
Szombat este mi is hazaértünk. Az úton semmi gond nem volt, Mohács - Eszék - Doboj - Szarajevo - Stepan polje - Niksic - Podgorica - Petrovac, nekünk 2 gyerekkel 13 ill. 12 óra alatt sikerült megtenni. Nagyon jó szállást találtunk Petrovacon, korrekt áron. Nem voltak kinn a kupecok, ezért elmentünk a tavalyi apartmanházhoz. A házinéni megismert, és a tavalyi apartmanunk is szabad volt, így nem is keresgéltünk tovább, ugyanott laktunk idén is. Van honlapja is, de csak szerbül : http://vilaslavica-petrovac.com/

Az időjárással se volt gond, 2 hét alatt 2-3 nap volt borultabb, néhány csepp esővel, de akkor kirándultunk. A többi napon strandoltunk, legalább 5-6 helyen voltunk. Még mindig a Zanjic a legjobb szerintem, de az messze van Petrovactól. A közelben nekünk a Drobni pijesak jött be legjobban. Meglátogattuk Szervezkedőt is a birtokon, jót beszélgettünk egy Vranac mellett. (Jövőre te jössz hozzánk !!)

Az árak csöppet emelkedtek, de még mindig elfogadhatóak. Ami sok, az a pia az étteremben : a pola litra tocseno pivo minimum 1,50, de inkább 1,70, ez még elmegy. Viszont a gyümölcslevek nagyon drágák : a 2 decis Bravo naracs 1,70 - 2 EUR. Nyilván a forint gyengülése is számít, de ez akkor is sok szerintem. A kaják normális áron vannak, a sima pljeskavica pl. 4,50 - 5 körül, a punjena (töltött) 5,50 - 6. A bolti árak a szokásosak, kb. mint itthon. Rájöttem, mit érdemes csempészni : a rizs kilója 500 forint felett van, de ez egyedi eset, a többi élelmiszer nem drága.

Ha kérdés van, gyorsan tegyétek fel, ma még mindenre emlékszem :-).