cseik Creative Commons License 2010.09.12 0 0 7431

nem engedély kell hozzá, hanem meg kell terveztetni (erről is volt szó a napokban) és az elkészülte után át kell vetetni kéményessel. csak bélelésre megfelelőségi tanusítvánnyal rendelkező csövet szabad használni és erre jogosult szakember végezheti a munkát. ez a hivatalos. gondolom az anyaggal és a kivitelezővel nem lesz gond, aztán hogy bejelented vagy sem kéményeseknek az rajtad áll. jelen esetben olyan nagy jelentősége nincs.

 

az alja letámaszkodik a kémény aljára, a csöre meg felraknak néhány (szerintem ~ 3 méterenként) karikát amiből 4 rugalmas acélszalag áll ki, azok támasztják meg a kürtő falánál. az alja és a teteje oldal irányba stabilan be lesz építve. kiönteni habarcsal vagy akármi mással nem szabad és nem is ajánlott. láttam olyat is, hogy nem acélszalag volt a itámasztás, hanem annyi szigetelést raktak fel 2 helyen, hogy az szorította be a csövet. de a tied elég magas ...

 

nem jól gondolod, mert igaz hogy lassabb az áramlás, de a hő az nem több így nem jobban melegíti hanem ellenkezőleg, lehül.

a kürtőméretet célszerűen kell megválasztani (kürtőméret-magasság aránya) mert ha nagy a kürtőméret (mint nálad) akkor a füstgáz áramlása lassabb és lehül a kémény -> kátrányosodik. viszont ha kicsi a kürtőméret, akkor nem elég a huzat, hiába áramlik a levegő gyorsabban -> nem működik rendesen kazán.

 

de ez a 20 cm szerintem jó. bár mint mondtam, a tutit egy méretezés adná meg.

Előzmény: _Zsolesz_ (7429)