cseik Creative Commons License 2010.09.12 0 0 7410

a) ez a legegyszerűbb és legjobb megoldás. a gázkéménynél - ha most működik rendese - akkor túl nagy jelentősége nincs a szigetelésnek, az nem kátrányosodik, és inkább a kéményben csapódjon le a víz, mint a kéményfejen, ahol jegesedhet is.

 

b) elég drága megoldás. működhet úgy, hogy acél "U" pántokat rögzatesz a falra a két kémény köré és a külső oldalon ("U" középső szakasza) egy függőleges acél merevítést teszel amit letámasztasz egy alapra. tetőfelett persze zárt keret és 4 oldalon függőleges merevítés. (vagy teljesen szabálytalan módon rögzíted a pántokat a kéménytesthez) és erre az acélvázra már rögzítheted csavarozással/drótozással stb. a kőzetgyapotot amit vakolhatsz utána.

 

c) a meglévő kürtőbe két csővel (egyik a meglévő gázkémény, a másik egy koracél cső) a lentebb említett módon. csak itt a lehetősége fenn áll, hogy ha a kéményes kiszúrja (és ha akarja akkor kiszúrja) akkor ki kell kapcsoltatnia a gázt engedély nélküli átépítés miatt. ha meg engedélyt kérsz, akkor a gázkémény csak a szigetelés + külső burkolat szerkezettel felel meg hivatalosan. ha pedig pőrén akarod az egy szál csövet, akkor olyan füstcső kell, aminek kéménybélelésre van a megfelelőségi tanusítása.

Előzmény: _Zsolesz_ (7409)