_Zsolesz_ Creative Commons License 2010.09.12 0 0 7409
Hello!

Köszönöm az érdemi hozzászólást!

A "a meglévő kéménytest bélelésére szavazom plusz mellette egy szerelt kémény kiépítésére."-hez kapcsolódva!

Amit leírtál az a jelenlegi helyzet:
- vegyestüzelésű kazán: ház homlokzatához épített (3 oldalával a környezettel érintkező) épített kémény.
- gázkazán: az épített kéményhez szerelt kettős alumínium cső (szigetelt).

Mivel a vegyestüzelésű kéményem nem lakott téren belül megy, igencsak hül benne a füst --> rendkívül kátrányosodik. Ezt szeretném orvosolni, külső hőszigeteléssel. A min. 5cm-es szigetelőlemezek viszont a szerelt kémény miatt nem férnek el --> el kellene mozgatni a kéményt (kb. 12m magas).

3 megoldáson gondolkodom:

a) Szerelt kémény elmozgatása ideiglenesen; épített kémény szigetelése; szerelt kémény vissza. Hátránya: a szerelt kémény marad a gyári vékony szigetelésével.

b) minden marad együtt és a szerelt kéményt körbeépítem valahogy. Az új építményt alaposan belekötve/hozzáerősítve a már meglévő épített kéménybe és az egészet egyben szigetelem kívülről. A szerelt kémény és az új körbeépítmény közé szintén mehetne szigetelő anyag. Hátrány/nehézség: a jelenlegi szerelt kémény talpánál nincs hely az új felépítmény (kvázi kéménykürtő) biztos alapozásához (kazán, épület fala, stb.) + az új felépítmény régihez kötése megbízható módon.
c) a meglévő épített kéméyn kürtőjét felhasználni mindkét csőhöz (akár a meglévő szerelt cső szigetelését lebontva, annak füstcsövét felhasználva). Ehhez kapcsolódik a feltett kérdésem (l.d lent).

Szóval a fentiek adják a teljes képet, hogy milyen problémát is szeretnék megoldani, amihez a korábbi kérdésem is kötődik.

Ha van bármi ötletetek, észrevételetek, köszönöm!

Üdv': _Zsolesz_


Előzmény: Dockworker (7367)