Nos!
Köztudott, hogy a Digi Kft. megvásárolta a Rubicomot.
Az én monitorom - a cégvásárlástól függetlenül - 2010. július 30-án egész egyszerűen kikapcsolt. Sehogysem tudtam újra bekapcsolni. Kapcsolgatás közepette vettem észre, hogy bekapcsoláskor egy pillanatra megjelenik a kép és látom, hogy a gépem felállt, azaz alaphelyzetben van. Mondom, irány monitort venni! Kaptam is!
Másnap, azaz 31-én a gépem gondolt egyet és beadta a törölközöt! Hát gépet is kellett vennem!
Feltelepítettük a gépet, majd az internetcsatlakozásnál probléma merült fel.
Telefon Rubicomnak. Onnan átirányítottak a Digihez, mert már Ő foglalkozik az ügyfelekkel. A Digi felvette a reklamációmat, majd jönnek a szerelők.
Augusztus 1: szerelők nem jönnek. Internet nincs.
Augusztus 2: szerelők nem jönnek, internet nincs, telefon DIGI-nek: legyek türelemmel.
Augusztus 3: szerelők nem jönnek, ismét telefon. Mondom a 72 óra letelt. Válaszuk: csak munkanapokra érvényes a 72 óra...
Innen nem részletezem tovább, de augusztus 11-ig naponta hívtam őket, hogy mondják meg mit kell bediktálnom (IP és Fizikai cím) és akkor túl leszünk a problémán is! Nem lehet, szerelőnek kell látnia. Eddig azért nem jöttek, mert Rubicom ügyfelekkel megnőtt a munkájuk. Legyek türelemmel.
Közben megírtam az NFH (Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatalnak a panaszt, hogy a szolgáltató, hogy-hogy nem képes megoldani egy problémát (munkanapi!) 72 óra után sem? kötbér? És még sorolhatnám...
Augusztus 12. Szerelők megjöttek. 10-15 percig nézegetik a gépemet, majd leesik nekik, hogy regisztráltatni kell. Felhívja a nem tudom micsodát, majd bediktálja az új fizikai címemet. Ezután közlik, hogy másnap már lesz internetem.
Augusztus 13. Internet van!
Augusztus 14. Elutazok Erdélybe.
Augusztus 22. Hazaérkezem. (Pontosabban augusztus 23-án hajnali fél kettőkor)
Augusztus 24. Digi-től számlalevél. Bementem személyesen az ügyfélszolgálathoz és kérvényeztem az augusztus 12-ig tartó díjfelszámítás jóváírását, mert nem volt internetem. (A 1272-ön állítólag rögzítik a beszélgetést, tehát bizonyított!)
Azt a választ kaptam, hogy továbbítja a központ felé a kérelmemet, ahol elbírálják. Addig fizessem be a kiállított csekket. Ha jóváírják, akkor az majd a következő havi számlánál teszik meg...
Augusztus 30. 12:00: Értesítő tértivevényes küldeményről.
Augusztus 30. 16:10: Helyi postánál közlik, hogy február óta nincs aznapi kiadás, menjek a nagypostára, vagy várjam meg a posta ismételt kézbesítését (szept. 6. 11 óra)
Augusztus 31. Nem értem rá postázni
Szeptember 1. 10:00 Megyek a Kiscellibe, küldeményem nincs.
Szeptember 1. 10:45 Megyek a helyi postára, küldeményem megvan!
Küldemény: Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság levele a Digivel kapcsolatban megírt panaszomra:
Az NFH érdemben nem tud foglalkozni, mert nem a hatáskörébe tartozik a kötbér kifizettetése. Megfellebezhetem 3000 forintért.
Köszönöm szépen, jól érzem magam! :)