tomcat#01
2010.08.30
|
|
0 0
6899
|
2. nap Reggel a tegnapi lépcsőzésnek köszönhetően "kellemes" izomlázzal ébredtem :-) A szállásunk nagyon kellemes és kényelmes volt, csak felsőfokban tudok beszélni róla: mind az elhelyezés, mind a kiszolgálás remek volt. Fura volt, hogy augusztusban is mindössze 9-10 C fok volt reggelente, de én jobban bírtam mint az otthoni 22 fokot már hajnalban. Mivel a 2 ott töltendő napunkból az elsőre ígértek jobb időt (ami aztán csak részben jött be) ezért a SommerCard birtokba vétele után a Dachstein-hez mentünk. Az idő egész nap borús volt, de nem esett. A hegytető is hol felhőben volt, hol nem, a tájékoztató alapján fent 4 C fokvolt és 28 cm hó. Különleges élmény volt a felvonó is, elég rendesen emelkedtünk a sziklafalak között. Nagyon élveztük fent a havat, megnéztük a jégbarlangot (én nagyobbra számítottam, de amit láttam az tetszett), tapostuk kicsit a havat. A Skywalk kilátó is jó volt, s bár eléggé felhős volt, azért szakadozott annyira a felhőzet, hogy lehetett csodálni a tájat (bármennyire is biztattam magam, nem tudtam leküzdeni a tériszonyomat és a kilátó üvegpadlójára nem álltam rá). A hegyről lejőve átautóztunk Schladming-ba és a Golden Jet Seilbahn-nal felkúsztunk Dachstein-nel "szemközti" a Planai-ra. Hasonlóan itt is felhős volt, de nem esett az eső. Mivel annyi időnk nem volt, csak a környéken kirándulgattunk 1-2 órát (volt lehetőség a felvonó felső állomásánál buszra ülni és továbbmenni - azt hiszem a Wilde Wasser-ig). Utána megnéztünk Schladming-ot is, ami egy nagyon aranyos kisváros (Nekem legalábbis nagyon tetszett) amely erősen készül a 2013-as sí VB-re. Képek: 1. Alsó állomás 2. Hmm, ez vár ránk? 3. Úton felfelé 4-5. Dachstein gleccser 6-7. Kilátás a Skywalk-ról 8. Golden Jet Seilbahn 9. Kilátás a Planai-ról 10. Kilátás Schladming-ra 11-12. Schladming             |
Előzmény: tomcat#01 (6898)
|
|