Köbölkút Creative Commons License 2010.08.29 0 0 1739
Morle!
Ugye Te nem is voltál ott, csak nyomod a szöveget. Eddig Budapest magasabb részeiről, Budaörsről, Törökbálintról, Fótról simán lehetett látni a tűzijáték nagy részét. Így, a mostani, dunai fellövések csak azoknak nyújtott valamiféle élményt, akik ott voltak a Dunaparton. 1-2 nappal előtte Nagy Anna 70-80 milliós várható állami kiadást jelentett be, a vége ~150 millió lett. Mire ez a többlet 2 nap alatt? Az ételsátrakat nem az állam fizette. A vállalkozók ott is elég jelentős felajánlásokat tettek.
Az általad kifogásolt nemzeti ünnephez a zászló fel-levonás, a tisztavatás tartozik. Annak jogosságát egyetlen "lemondó" sem vonta kétségbe. Itt a tűzijátékról volt szó. Elnézést, hogy úgy érzed én a NEVEDBEN mondtam le a tűzijátékról. Nem, a magam nevében.
A szállodásokat is meg kéne kérdezni, miért kellett lemondani a több éve itt tartott Red Bull versenyt. Az innen származó adóbevétel, a nemzetközi TV adások hosszú ideig tartó, Budapestet a levegőből mutató idegenforgalmi hatások elmaradása mindannyiunk költségvetési bevételéből maradt ki.
Olvasd el az eredeti hozzászólásomat (kb. 3 oldallal előbb) én pontosan a 300-400 ezres adományokról írtam. Az általad "VISKÓKNAK" nevezett, összedőlt, súlyosan károsodott épületek tulajdonosainak az volt életük munkájának minden "eredménye". Pont nekik, a legrászorultabbaknak lenne szüksége a támogatásra, nem a közintézményeknek. Azokat finanszírozzák a biztosítók.