bubbbba Creative Commons License 2010.08.16 0 0 46839
Szia, köszönöm :)

Hátulról kezdem :) A jelenlegi kazánunknak egyelőre kutyabaja, nem is voltsoha gond vele, minden évben átvizsgáltatom, pont a minap történt meg, és a szerelő szerint is minden OK.

De: ez egy 16 éves(!!!) Ferroli kombi cirkó (igen, 24 kW-os), szóval hamarosan nagykorú lesz, és ezért már gondolkozom azon, hogy talán nyugdíjba kellene küldeni előbb-utóbb.

Amúgy semmit nem értek a kazánokhoz, ez asszem kiderült :)

A fűtési körhöz nem nagyon szeretnénk hozzányúlni, mivel a jelenlegi elég kiválóan üzemel (nappali: padlófűtés, ezt aztán végleg nem veretnénk szét; hálók: radiátorok, tökéletes hőérzettel). Így, ha jól értem, kondenzációs kazánban nem is érdemes gondolkodnunk?

Csak a spórolás miatt valószínűleg nem is lenne rentábilis, így a 100 m2-re a leghidegebb téli hónapokban is huszonegykétezer volt a gázszámlánk, ha ezt lefaragnánk akár 30%-kal, akkor sem térülne meg az életben sem a többlet-befektetés, ha jól értem.

Akkor a +3 emelet miatt a turbós kazán sem nyerő?

Marad a nyílt égésterű, ezek szerint. Az, hogy ugyanolyan típushoz nem kell gázterv, az a márkát is jelenti, tehát ismét csak Ferrolit lehetne felszereltetni terv nélkül?

Az mit jelent, hogy "megoldod a levegő utánpótlást"? Ahogy leírtam, hogy egy nagy alapterületű, utcára szellőzött pincébe nyílik a kazánszobánk ablaka, ez így nem jó a továbbiakban? Eddig egy kéményseprő mondta, hogy szerinte nem okés, mert mi van, ha bezáródik az ablak? De az nem tud, mert direkt ki van peckelve, véletlenül se csukódhat be.

Van amúgy CO-jelzőnk (és cserélgetjük pár évente, mert ahogy tudom, lejár a szavatossága idővel). Szóval, ha ez beriasztana, a CO akkor kimenne a pincébe, ott eloszlana, illetve onnan a külvilágba jutna.

Bocs a sok kérdésért, csak szeretnék alaposan tájékozódni :)

Előzmény: Dunit (46838)