ab69 Creative Commons License 2010.08.12 0 0 1432
Ahogy nezegettem ezt a biokamint, ket dolog jutott eszembe. Az egyik, bizonyos szempontbol hasonlit az orosz duplafalu tuzterekre csak itt a dupla fal helyett ugye lyukak vannak. Sancibacsi tudna meselni az orosz kalyhakrol, felteve ha kellett titoktartasi fogadalmat tennie.
A masodik, egy vizesvago es flex segitsegevel egyszeru samotteglakbol es lapokbol ossze lehet szabni olyan tuzteret ami tudja ugyanezeket a funkciokat, nyilvan az anyag lenyegesen olcsobb, mas kerdes kinek mennyit er a munkaideje, ez hatarozza meg a vegso arat.
Rendesen elomelegitett masodlagos levegot kap a tuzter, szoval olyan rossz nem lehet. A finn kalyhanal is hasonlo a masodlagos levego bevezetese.
Itt eleg egyszeru mukodesi elvekrol van szo, ha mar megerti az ember. Ipari gyartasnal pedig mindig kell egy kis parasztvakitas, hogy az egyszeru halando azt higyje, nem tud hasonlo vagy akar jobb hatekonysagu tuzteret produkalni.
Persze nyilvan egyszerubb ha nem kell szabogatni, hanem gyorsan ossze tudja legozni az ember, ahol magasak az oraberek ott mindenkepp van letjogosultsaga az ilyen eloreepitett izeknek, vagy ahol eros a csinald magad mozgalom es meg meg is tudjak fizetni.
A tuzter persze csak az elso fejezete a tortenetnek, a kovetkezo kerdes, hogyan es mivel lehet hazon belul tartani a leheto legtobb meleget.
Előzmény: Kristof71 (1422)