kingA Creative Commons License 2010.08.11 0 0 12607
Meghallgatta tüdejét, szívét, légcsövét, mindenét és nem hallatszik semmi zörej, minden tiszta. Ennek ellenére köhög. A torka piros.
Néhány napig tüsszögött is, egyszer egy nagy ronda szaftosat, de a vizit idején ez a probléma (már?) nem állt fenn. Ennek ellenére úgy döntött az orvos, hogy csináljunk egy 5 napos antibiotikum kúrát (Enroxil, 25 mg/nap), hogy akármi is van az állatban, az "gyüjjön ki".

(Az első adagot szuriba kapta, combba, ám a tű sajna ideget ért, amitől egy fél délutánra lebénult a jobb hátsó lába, plusz rettenetesen fájt, gondolom. Járkált össze-vissza, gyűrte a béna mancsát és valami történhetett a középső lábujjával, mert amióta visszatért az élet a lábába, nyalja mint egy őrült. Én nem láttam rajta semmi különöset, de most már - a négy napos nyalás miatt- persze ronda...)

Szóval köszönöm kérdésed, megvagyunk, bénázunk. :-) A tablettabeadás enyhén szólva problémás, mert a piros torka nagyon érzékeny és folyton öklendezik, még a kedvenc kajája evése közben is, nemhogy mikor egy keserű vackot nyomok le rajta. De nagyon büszke vagyok (magunkra) mert még egyet sem hányt ki.

Amúgy egy tündér: ő tiszta erejéből szeretne jó macska lenni és szépen bevenni a gyógyszerét, nem harap, nem karmol, csak könnybe lábad a szeme az öklendezéstől. Nekem meg megszakad a szívem...

Kedves állatorvosok, topiktársak! Találkoztatok ti már ilyen pirostorkú macskával?
Előzmény: messengerina (12606)