Törölt nick Creative Commons License 2010.08.10 0 0 12520
Eddig azt hittem, hogy egy konkrét oszlop celláiról kell eldönteni, hogy nevek vannak-e bennük, vagy sem. Most így értem:

Van egy táblázatod, amelyben minden sor egy rekord, és minden rekordban van egy név. Ezt a nevet kell kinyerni a táblázatból. De az a probléma, hogy egy adott soron belül nem tudod, hogy melyik oszlopban van a név. A név oszlopa akár sorról sorra változhat.

Ez eddig jó?
Ha igen, akkor én így fognék hozzá:

1) Van egy másik táblázat, amiben a lehetséges keresztnevek vannak felsorolva. (Erre a továbbiakban szótár néven hivatkozom.)
2) A szótárat (amellett, hogy benne van az összes lehetséges keresztnév, nemcsak a leggyakoribb 400) kiegészíteném spéci írásmódú nevekkel (Judith, Cynthia, stb.) és "-né"-kkel (Jakabné, Zoltánné, stb.)
3) Ciklussal végigmennék a sor összes celláján (kivéve, amelyikről biztosan tudom, hogy nem név van benne)
4) Az aktuális cella összes szavára rákeresnék a szótárban .Find metódussal. Ha akármelyik szót megtalálja, akkor az a cella nevet tartalmaz. Ebből a szempontból érdektelen, hogy a keresztnév hányadik szó a sztringben.
5) Kérdéses illetve bizonytalan esetnek az minősülne, ha az adott sor több cellájában is talál nevet, vagy pedig egyikben sem.


Alternatív megoldási lehetőség: kicsit megmogyorózni az extract készítőit, hogy normális, strukturált kivonatot adjanak. Nem hiszem el, hogy nem lehetséges.
Előzmény: SQLkerdes (12519)