yxc432 Creative Commons License 2010.08.03 0 0 345
Szerintem nem olvastad el, mit irtam. Nem az én gépem, oda van adva nyári tábor gyerekeinek, a tanárnénik azt se tudják, mi az a rendszergazda, csak "aranyos" meg "értelmes" stb. gyerekeket látnak, ez alapján döntenek, hogy kinek mit engednek.

Ennek az az eredménye, hogy a legrámenősebb gyerek mindent megtehet, láttam, (pár órán át direkt figyeltem öket a háttérből), hogy már annyira magabiztos, hogy elindit egy webes játékot, csak azért, hogy a háttérben letöltsön egy újabb játékot, és annyira rutinos, hogy a telepités idejére a tüzfalat is kikapcsolja, mert felugró ablakokkal engedélyeket kérne a blokkolás feloldására, és akkor mindenki megkérdezné, hogy mit telepit. Csöndben megcsinálta, majd egy kicsivel később, mintha véletlenül felfedezné az ikont, elinditja, hogy itt van még egy játék, és a többiek csak azt látják, hogy megint egy olyan dolgot talált, amit ök nem vettek észre.

Egyszer próbáltam rendszergazdai jogokat felvetni, hogy bizonyos könyvtárakhoz ne férjenek hozzá, a tanárnénik kórusban tiltakoztak, hogy nem lehet a kreativ gyereket korlátozni, és ha valamiért nem leszek ott pár napig, akkor nem fogják tudni használni a gépet.

Az újraterelepités összel elkerülhetetlen lesz, engem a tüzfal ideiglenes kikapcsolása zavar, a webezésnél a rengeteg kimenő kapcsolat szerintem ennek az eredménye, bizonyos játékokkal valamilyen kommunikációs tevékenységek is járnak, amiket a virusirtók és a tüzfal nem akadályoznak.

Valamilyen naplózásra gondoltam, hogy legalább napi listám legyen, milyen fájlok és hova lettek letöltve az utóbbi napok során. (a dátum megoldás nem müködik, sokszor évekkel korábbi dátumokkal is települnek játékok)
Előzmény: locsemege (344)