IWAS
2010.07.30
|
|
0 0
1844
|
Villányi Cabernet Franc 2007. Az Aldi számára termelte és palackozta a Csányi Pincészet Zrt. [Tudom, hogy sokan nem kedvelik az MLSZ új elnökét, de nekem nincsenek sem negatív, sem pozitív érzelmeim vele kapcsolatban, így az értékelés független maradt. Más a helyzet a Weklerrel: az ő borait nem vásárolom.] Twin-top parafadugó eltávolítása után meggyvörös színű bor kerül a pohárba. Fél-egy óra dekantálást igényel. Illatában először avar, dohány és cserzett bőr, majd földiszeder, meggy és vanília. Ízében érett feketeszeder, áfonya és hordófűszerek. Jó közepes test. Megfelelő minőségű savak és tanninok. Árához képest hosszú, szedres-vaníliás utóíz. Két apró negatívum: a száraz jelöléshez képest inkább félszáraz érzetű (amit okozhat persze a maradékcukron kívül az alkohol- és glicerinédesség is) [bár az ilyen borra mondják angolul, hogy "crowd pleaser"; tehát ez a kis édesség sokaknak pozitívum], illetve az alkohol nagyon picit kilóg (14,5% egyébiránt). Áránál (899 Ft, de később vettem akciósan 799-ért is) ezekkel az apróságokkal együtt is többet nyújt, ezért az IWAS-score 4/5 (nem messze az 5/5-től). |
|