A reklámokban látható krumplik olajzott-elősütöttek.
Szép sárga színük a típusuktól van.
Bármilyen kotlában lehet "normális" sültkrumplit készíteni, de legjobb aszendvicstalpú edény.
F fölszelt , mosott, leszárított krumplit fölforrósított zsiradékba kell tenni és gyorsan megsütni, majd csorgató rácsra kiszedni!
Részletezve:
- A mosás-szárítás letakatítja a rumlidarabokról a keményítőt, ami a sütés során összeragaszt, megég.
- Sok évtizednyi okosság után rájöttem, legtökéletesebb sütőzsiradék a forró mangalicazsír! Ha kellően forró, töredéke ragad a sütött ételre, mint bármely más olajféléből, nem keletkezik benne semmiféle égéstermék, idejekorán jelzi, ha túlhevül!!! Az edényekre, sütőkre nem rakódik olyan ragacs-polimerizátum, ami az éltolajok használatakor keletkezik!
- Sütéskor mindig csak 1-2 maréknyi sütendőt dobjunk a forró zsiradékba, hogy ne hüljön le, hanem maradjon forró! /Ezért jobbak a vastag aljú edények!/
- A sültet ne papírtörölközőre, hanem csorgató rácsra szedjük, kevesebb zsiradék marad az ételen! Ha nincs ilyen, minden kisült adagot külön-dupla papírtörölközőre szedjünk, és ha látjuk, hogy zsírnedvessé vált, cseréljük ki!