ldd Creative Commons License 2010.07.13 0 0 11074
Sziasztok!

Már régóta olvasom ezt a fórumot, de csak most regisztráltam. Egy éve van Skoda Feliciám (1.3 MPI, 2001) és nagyon megvagyok elégedve vele (komoly baja még nem volt, cserben még sosem hagyott).
Eddig a következő gondok vannak/voltak vele:

Termosztát: Mikor megvettük a kocsit nyár volt és fel se tűnt, hogy a vízhőfok mérő általában csak 70 fokot mutat, ha nem dugóban állok (akkor 100-110 ig is felment/megy). A kocsi kézikönyve is azt írta, hogy 70 és 110 között kell lennie, tehát megnyugodtam. De ahogy kezdett hűvösebb lenni (jött a tél) már 70ig sem ment fel a mutató és ekkor jöttem rá, hogy baj van. Vettem termosztátot, kicseréltem és azóta a motor bemelegedése után stabil 90 fokot mutat! Tehát akinek hasonló baja van cseréljen termosztátot (3500ft körül van és viszonylag egyszerű kicserélni)!
Motorolaj: Milyen időközönként kell cserélni??? Nekem a szervizben 10e km-t mondtak, de a kézikönyv 15e-t ír. Jelenleg tartom a 10-et. Mennyi olaj kell bele? Mert eddig mindig túl sok került bele... Szervizben is annyit tettek bele, hogy a nívópálca max jelzése felett volt az olaj szint és az itthoni cserénél is csak kb 4 liter ment bele és már max-on volt (szűrővel együtt)! A beöntő nyíláson gyakran ki is folyik egy kicsi... Már arra is gondoltam, hogy esetleg valamiért nem folyik ki az összes használt olaj?
Generátor: Mostanában jelentkezett egy újabb hiba. Dugóban nagyon felmelegszik a motor, 110-et vagy többet is mutat a vízhőfok mutató, ventilátor megy és ilyenkor elkezd villogni vagy világítani a töltésjelző lámpa. Ha a féken van a lábam ilyenkor egy kicsit mintha a fék is beesne (de lehet h csak rosszul érzem?). Amúgy nem szokott baj lenni a generátorral, csak dugóban és ilyen meleg motornál...
A gond idővel fokozódik, ha megy a lámpa és a hűtőventilátor, mert merül az akku, elkezd halványodni a lámpa és lekapcsol a rádió. Ilyenkor kicsit pörgetem a motort, elalszik a töltésjelző, a lámpa fénye erősödik, de a motor melegszik és ez egy ördögi kőr!!!
Egyenlőre ennyit szerettem volna megosztani veletek Felíciás élményeimből.
Akinek van valami ötlete/megoldása kérem ossza meg velem!