Laslow Creative Commons License 2010.07.07 0 0 713
Beszéltem az ügyfélszolgálattal, és megerősítették, hogy a kártyatípus-módosítás másképp nem megy, csak a megújításhoz képest dupla költséggel. (Azaz kérni kell, hogy hagyják lejárni a Classic kártyát és ne készítsenek cserekártyát automatikusan, majd mindeközben igényelni egy Electront.)

Ez csak azért zavar, mert a banknak szerintem tök mindegy, hogy Classic vagy Electron kártyát készít-e egy lejáró kártya helyett, viszont ha nekik ez mindegy, akkor az egyszerűen rugalmatlanság, hogy az ügyfél ne választhasson másmilyet, mint a lejáró kártyája.
Az ideális megoldás az lenne, ha netbankon lenne rá egy felület, ahol ki lehetne választani a cserekártya típusát (plusz: hogy milyen név szerepeljen rajta, több sablon közül kiválasztani a kártya külalakját, esetleg feltöltött kép alapján létrehozni egyedi dizájnú kártyát, stb.) Persze értem én, hogy egy csomó fejlesztést igényelnének ezek a dolgok, ami anyagilag nem éri meg a banknak, főleg, mert ezeket a szolgáltatásokat ingyenesként képzelem el... :)

Marad a Classic. Soha nem veszítettem még el bankkártyát, és valószínűleg ezután sem fogom, így nem is tapasztalom meg az ötszörös letiltási költséget.
Előzmény: Törölt nick (712)