Quicktor57 Creative Commons License 2010.07.03 0 0 10964

Szia kisveréb!

Üdvözlünk a fórumon. Sajnos biztosat nem tudok írni a citromod "nem virágzásával" kapcsolatban. Első, amit meg kellene tudni, hogy biztosan ugyan arról az anyanövényről szaporított (dugványozott, oltott) citromod van-e neked is, mint a leányodnak. (Hasonlítsátok össze a leveleket, a növény szárát, tövisességét.)

A virágzás megindulásához fontos lehet a megfelelő teleltetés, de ezt én sem tudom betartani, mégis szépen virágoznak a citromaim. (Néhány fajta egyenesen az őrületbe kerget a túlzott, korai virágzásával.)

A weblapomon írok néhány virágzást segítő praktikát, de ezekhez is alapvetően fontos, hogy a vegetációs időszakban jól fejlődjön a növény.

 

A 8 éves citrommagoncodat is be lehet oltani, ha van erős, növekedésben lévő hajtása. Ha ilyenek nincsenek, és össze-vissza elágazott növényed van, akkor a felesleges, rossz irányba növő ágakat ki kell metszeni, visszavágni, és az új, felfelé törő hajtásokba jövő tavasszal már lehet is oltani. (A 10690-es hozzászólásomban az első oltvány pont egy ilyen visszavágott magonc, csak az alsó csonk nem látszik. Természetesen ennél a növénynél is fontos a megfelelő, tápanyagdús, laza talaj.

 

Előzmény: Törölt nick (10963)