Törölt nick Creative Commons License 2010.07.02 0 0 7640
Hát én olyan rezisztens fajtákat ajánlanék (különösen ha nem akarsz gyakran permetezni), melyek a leggonoszabb két szőlőbetegségre (peronoszpóra, lisztharmat) nem érzékenyek. Kékszőlők közül a Néró ilyen (csemegeszőlő, de elfogadható minőségű rozé bor is készíthető belőle). Ha a rosénál mélyebb vörös színű bort szeretnél, ültess még pár tőke Turánt (a Néróhoz képest egytizednyi mennyiséget). Ez kifejezetten festőszőlő, bár nem rezisztens fajta, de nálam az elmúlt években egy permetezéssel sem lett baja (a darazsak viszont - mint a legtöbb korai érésű fajtát - igen szeretik). A két szőlő egymással azért is jól párosítható, mert mindkettő igen korai érésű (nálam augusztus közepe után fogyasztható).
Előzmény: Gringó.. (7639)