vajonmerre Creative Commons License 2010.07.01 0 0 15432

a sok, hétvégi, kiváló külföldi szereplés mellé legyen egy kis

 

I. Budapest Terep Maraton

 

Körülmények:

Nagyon jó, és kulturált rajt - célhely volt a Piarista Sporttelep. A két táv útvonala és pontos adatai a kitett térképek alapján valamivel többnek bizonyultak az előzetesen megadottnál. Viszont a szintidők is nőttek. A maraton így 48.9 kili lett, 8.10-es szintidővel. A jól bevált dugókás időmérés volt. Saccra 25-en vágtunk neki a távoknak tömegrajttal, sok topikos ismerőssel a mezőnyben.

 

A verseny röviden

Az időjárási körülmények (borongós, nyugodt idő), és az útviszonyok ideálisak voltak. 10 kilinként voltak frissítőpontok, de közben is volt néhány feltételesnek megadott ellenőrzőpont. A táv első felében jó volt a frissítés (Virágos-nyeregben kóla is jutott a kulcsomba), Szépjuhásznénál és a célban viszont keveseltem (persze az is igaz, hogy a mezőny végén voltam). Számomra jól peregtek a kilik, tempósan jöttek a hegyek. A szalagozás is jó volt, a legvégéig nem is kavaram el (ekkor is saját figyelmetlenségből) . Volt esélyem a 7 órás beérkezésre, viszont Normafára fölfelé nagyon eléheztem. A 7 órán belüli idő reménye a Rétesbolt előtti sorba beállva szállt el :-) Azért erőlködtem az utolsó kiliken, de a zegzugos Költő utcát elnéztem a nagy hajrázásban és jócskán továbbfutottam. Majd egy helyi erő küldött el rossz irányba. Morogva sétáltam még egy jó darabot a célba 7.25-ös idővel.

 

Befejezés

Kaptam érmet, egy igen szép pólót, és hőpapírra nyomva a SPORTIDENT dugóka összes részidejét. Kis beszélgetés, majd irány haza. Összességében nagyon pozitív élmény volt a verseny, remélem jövőre is lesz.