madarbarat Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2258

Kedves Ladybee!

Tudsz valamit róla? én turóczi barátomat már vagy 15 éve nem láttam. Remélem él és jó egészségnek örvend.

Annál is inkább, mert ma egy szomorú hírt kaptam. EGY MÁSIK KORTÁRSAM, KEDVES BARÁTOM, AZ MDOE-ben elnökhelyettesem már nincs, csak emlékeinkben él.

HOSSZÚ SZENVEDÉS UTÁN ELHUNYT

AZ ÚJKORI MAGYAR ÉNEKKANÁRI-VERSENYEK NAGY ÖREGJE

RICHTER GUSZTÁV 

ha be tudnám hívni a levelező promramomat, akkor hírt adnék arról is, hogy akaratának megfelelően mikor szórják hamvait a Balatonba.

 

Richter Gusztáv (1946-2010): 1970-től a Magyar Nemeskanári Tenyésztők Egyesületének tagja, az énekes kanári-versenyek megszállottja. 1979-ben felismerte, hogy a továbbfejlődést csak az MDOE-hez való csatlakozással lehet megalapozni.

Így nem utolsó sorban az õ munkássága is hozzájárult a két szervezet egyesüléséhez, és még abban az évben a budapesti INTERKANÁRI-verseny sikeres megrendezéséhez.

A magyar rollerkanárisok Roller-szakcsoport néven a H-15 csoporttal (ma már önálló egyesület) szoros együttműködésben évente megrendezték a magyar bajnokságot, mindig az év utolsó hétvégéjén, Pécsett.

A szakcsoport elnökeként is osztatlan tekintélynek örvendett. Egyébként hosszú évtizedekig ő volt hazánk egyetlen COM-vizsgával rendelkező énekes kanári-bírálója.

Súlyos betegsége miatt az ezredforduló után megrendült a rolleresek helyzete, s csak nehezen találtak újra magukra, s az újrakezdésnél is lehetett rá számítani.  

Előzmény: Ladybee (2252)