madarbarat Creative Commons License 2010.06.29 0 0 2253

Sajnos nem így van!

Vagy nem is sajnos?

Az MME az egy valóban tiszteletre méltó egyesület, de mint ilyen nem lehet kompetens. Pontosan erről beszélt nagyon helyesen O.V. egy másik szakterület kapcsán - a közbiztonság garantálása az állam feladata, nem gárdáké, még akkor sem, ha a lehető legtisztább jóakarat vezérli őket.

Ugyanígy a törvények garantálása, betartatása és azokkal összefüggében mindenekelőtt a törvények megismertetése, az állampolgárok tájékoztatása miniszteriális funkció. Megette a fene, ha a természetvédelmi törvényekkel kapcsolatos tájékoztatást engedi az állam átcsúszni társadalmi szervezetekhez.

Ilyenformán az MME is dícséretes, ha részt vesz a természetvédelmi törvények  megismertetésében, a feladatokra való figyelemfelkeltésben stb, de azért maradjunk annyiban, hogy az országgyűlés hozza a törvényeket, az állam illetve szervezetei pedig végrehajtják azokat, azért kapják a zsozsót.

Ha nem teszik vagy nem jól teszik az nagyon nagy baj. Ilyenformán hozzászólásod akár lehet a kormányzati munka vaskos kritikája is. 

Persze értem én, hogy egy okleveles terepmadarász szíve csücskében az MME bizsereg, s főként a monitoring csoport, de az igazság mást diktál!   

Tehát most még egyszer TERMÉSZETVÉDELMI - ilyenformán a dolmányos varjú tekintetében is - ÜGYEKBEN KOMPETENS

A MAGYAR ÁLLAMI TERMÉSZETVÉDELEM HIVATALOS HONLAPJA

 

A TERMÉSZETVÉDELEM HIVATALOS HONLAPJA

 

www.termeszetvedelem.hu

Előzmény: canary1 (2237)