.ETNA. Creative Commons License 2010.06.27 0 0 1133
Jaj, hát nagyon sajnálom, hogy a cikk igaznak bizonyult, de szerintem még mindig jobb, hogy időben rájöttek valamire (túl sok, vagy túl sokszor előforduló mellékhatás stb.), mint az, hogyha véletlenül Nálad is kialakult volna a későbbiekben valami. Ez összességében inkább jó hír, mint rossz!!!!!

A Mabthera-t hallomásból ismerem, éppen hétfőn a vérvételkor beszélgettem egy idősebb betegtárssal, aki szintén ezt kapja. Neki jobban bejön, mint a Remicade, amit korábban kapott, erről csak jókat mondott. Persze azért ez is, ahogy a gyógyszerek többsége, nem mindenkinél vált ki azonos hatást. Amúgy nagyon szép, kényelmes, fogorvosi székhez hasonló (még a színe is szép, benettonzöld szerű), távirányítóval állítható "ágyuk" van (kimondottan Mabtheras) és egy speciális infúziótartó/adagoló "akármi", a dobozkán mindenféle kütyükkel, billentyűkkel:-)

Az 50-es süllyedés az tényleg nagyon magas, ezzel mindenképpen kezdeni kell valamit, a Mabthera mellé ugye kell szedned valamilyen gyógyszert, gyulladáscsökkentőt stb.?

A cukor miatt azért még ne aggódj előre, ez az állapot még simán visszaállhat a normálisra, ez még csak a csökkent glükóztolerancia-szint (11 felett már picivel aggasztóbb lehetne a történet). Édesapámnál is volt ilyesmi érték, de minimális "rásegítő" gyógyszerrel és odafigyeléssel az étkezésére, néhány hét alatt teljesen normalizálódott. Akkoriban rendszeresen mérte a cukorszintjét, így szabályosan "kikísérletezte", hogy nála, hol van a határ pl. tésztaevésben, amit imád, stb.stb. Néha elég az étrend módosítása is. A papámnál - szerencsére - azóta mindig normális az érték, vagy csak nagyon minimális (tizedekben mérhető) a felső határtól való eltérés.

Nem egyszerű rávenni magunkat, de mivel nagyon sokszor kialakul aktív fizikális tünet egy emocionális élményre, még csak gondolni sem szabad a "legrosszabbra" :-))

Ez az ide-odaküldözgetés olyan fárasztó, miért nem lehet mindent egy helyen egy-két nap alatt elintézni? Nekik is jobb lenne, rólunk már nem is beszélve!!
Szorítok, hogy minden rendben legyen!!!
Előzmény: Dolna46 (1132)