négygyerekes Creative Commons License 2010.06.26 0 0 240
Sziasztok!

Erősen gondolkodom egy használt 7 személyes XC90 vásárlásán.
4 gyermek + a két szülő hosszú távú utazásaira kellene,
plusz iskolaidőben a feleségem ezzel hordaná a kisvárosban, ahol lakunk a gyerekeket óvodába/iskolába, ez a mi esetünkben évi kb. 10.000 km.
Ő most egy S70-est használ (2,4 benzines), teljes megelégedésünkre.

Valamilyen Automata/Geartronic váltójúban gondolkodom.
És mivel a családi kassza korlátozott, ezért elsősorban a régebbi használtakban gondolkodom.

Van néhány kérdésem, amik esetleg költőinek is tűnhetnek, de nem annak szánom őket:

- nehezen tűnik reálisnak, hogy a hirdetett 2003-2005-ös évjáratú járgányokban csak 140-150.000 km van. Feltételezem, hogy ebben az esetben is a jó magyar össznépi sporttal van dolgunk, azaz az eladó vissszatekeri, a vevő pedig tudja, hogy visszatekerte, a kérdés (alku) tárgya inkább az, hogy mennyit tekert vissza?
Kérdés: Meg lehet valahogy tudni, hogy mennyi is van valóban a motorban? (van ugyanis olyan autó, aminek a km mutatóját ugyan vissza lehet tekerni, de "mélyen" a computerben benne marad a frankó adat)

- tudtok-e tipikusan, tömegben (nagy valószínűséggel) előkerülő hibákról a 2,4D (D5), a 2,5T vagy a 2,9T motorok esetében. Pl. "borítékolható" hogy előkerül valamilyen komoly motor probléma vagy váltó probléma, stb. Szinte minden gyártó, majd' minden modellje esetén vannak ilyen dolgok, ezért szeretnék felkészülni, hogy mire számítsak.

- a D5 motorról eddig csupa jót hallottam. Van negatívum is?

- van valakinek tapasztalata a 2,5T motorral? (fogyasztás, karbantartási problémák, stb.)

- feltételezem, a nyugateurópában futott használt példányok futóműve kicsit jobb állapotban van, mint a Magyarországon futott példányoké, de tudtok-e olyasmiről, hogy ott esetleg más (finomabb) hangolású, ezért érzékenyebb futóművek lennének?

Szívesen veszek minden más jellegű hozzászólást/tanácsot, ezeket (is) előre is köszönöm!