Félholdacska Creative Commons License 2010.06.25 0 0 3384

Sziasztok!

 

Elképesztőnek tartom, hogy egyes emberek nekiállnak okoskodni és ítélkezni úgy, hogy még csak alap dolgokkal sincsennek tisztában és egy szalmaszálat nem tettek keresztbe. 

A fajta csodálatos temperamentumának és küllemének megtartása nem a FAJTAmentők feladata. Ez a dolga a tenyésztőknek.

Vagy teszem azt legyünk jó indulatúak és neked valójában a szaporítókkal van gondod, akik miatt a fajtamentők nem a standard szerint legtökéletesebb egyedeket mentik. De régen rossz lenne, ha már itt tartanánk.

 

Valóban, a standard szerint, mert látom abban igen jártas vagy, a göndör szőr nem megengedett. De akkor gondolom azzal is tisztában vagy, hogy a legtöbb esetben a mentett spaniknál a göndör szőrnek az az oka, hogy tetőtől talpig csomóban érkeznek, akiken nem segít már csak a gépezés, amitől sajnos romlik a szőr minőség. És sajnos az ivartalanításnak is vannak ilyen hatásai. A fajtamentés nem kiállításra szánja a kutyákat, hogy standard kutyák legyenek, csak szerető gazdához.

Az pedig, hogy kifogásaid vannak az ellen, hogy viselkedés problémákkal rendelkeznek ezek a kutyusok, ezért ne a spánielmentők felett ítélkezz. Ítélkezz a gazdikon, akik tönkre tették az életüket, elhanyagolták, lezsarolták őket. Nem a kutyákat kell büntetni (bármely fajta is legyen), azért mert hozzá nem értő emberek kezébe kerülnek. Mindenkinek joga van egy szebb élethez. Ha te ezt nem így látod,  és elvennéd tőlük azt a cseppnyi esélyt is, az csak téged minősít.

 

Hogy a te ízlésednek ők nem felelnek meg? Az főleg nem is baj, mert hidd el, ilyen hozzáállással soha nem is kapnál ezektől a Lányoktól kutyát.

 

Előzmény: dridy (3382)