janijani Creative Commons License 2010.06.19 0 0 7616

Nézd, 25 éve a nyakamba szakadt ez a kert, nem értettem hozzá csak csináltam ahogy gondoltam. Nem hiszek a biokertészkedésben, ahhoz túl sok növényemet elvitték már a betegségek, túl sok év telt el úgy hogy alig élték túl és silány beteg termést termeltem, túl sokszor néztem elkeseredve, hogy érdemes-e kínlódni az egésszel. Vagy megvédem és legyen egészséges, vagy kivágom az egészet és nyírom a füvet. Mert a kert akkor is gazlik ha nem termelek semmit.

 

Évi 2000 Ft árú vegyszer szerintem nem lehet sok 65 tőke szőlőre. De igazad van, a Bi 58 tényleg goromba szer, kiválthatom valami kímélőbbre csak még ki kell találnom mire.

Ezt már én is megtanultam, hogy esős időben jön a peronoszpóra, hát most esett rendesen, így sikeredett ennyiszer permeteznem de örülök neki, hogy tök egészséges a szőlőm és jó termés igérkezik.

Jegyzem melyik öreg tőkék gyengék a mostani kedvező viszonyok ellenére is, ősszel ki fogom vágni és ültetek újat helyette. Az új telepítésű (6 éves) szőlőim hajtanak mint az állat, most látom a különbséget, én meg 40-50 éves szőlőket pátyolgattam. 

Előzmény: RAMBO (7613)