.ETNA. Creative Commons License 2010.06.09 0 0 1109
Tudom, azért írtam, hogy Te valószínűleg a már teljesen humán (csak emberi) monoklonális antitesteket tartalmazó szert kapod. Ilyenek a Rituximab (Rituxan és MabThera márkanevek alatt), Ofatumumab (Arzerra márkanév alatt).... stb. stb.

Ezek közül én csak MabThera-ról rémlik, hogy hallottam a kórházban, ahol a Remicade-t kapom. De biztosan van többféle is, hiszen több mint 120-an kapunk különböző biológiai terápiás szereket. Ezt csak onnan tudom, hogy a szekrényben mindenkinek van egy dossziéja és ezek számozottak, hogy könnyebb legyen mindenkinek a saját anyagát kikeresni.

Ocrelizumabról viszont most azt olvastam a neten, hogy a Roche gyógyszergyártó 2010. márciusában bejelentette, hogy az RA és a lupus betegségek vonatkozásában felfüggesztette (a sclerosis multiplex-es kísérletek még folynak) a klinikai kísérleteket, mert több vírusos, bakteriális és gombás megbetegedés is előfordult, vagy valami ilyesmi (egy angol nyelvű oldalon van).

Ebből logikusan az következik (lehet, hogy tévedek), hogy amit Te eddig kaptál - bármilyen néven is volt a kórházban kísérleti jelleggel alkalmazva - már nem valószínű, hogy kaphatod, mert a kifejlesztő gyógyszergyár leállt a klinikai kísérletekkel ... tehát eleve nem is kerül gyógyszertárba.

Most már egyáltalán nem értem akkor, hogy mi lesz az, ami már a gyógyszertárban is kapható... talán a MabThera? :-))))

Kíváncsi leszek mi derül ki 26-án!

Előzmény: Dolna46 (1108)