Megálló Creative Commons License 2010.06.07 0 0 3
2001 júniusában lépett hatályba az akkori új hírközlési törvény, amelynek végrehajtási rendeleteit ugyanezen év végéig kellett volna megalkotni.

A Sík Zoltán vezette kormánybiztosságon működött külön Szabályozási Főcsoportfőnökség, mi több, ott állt mögötte az akkori Hírközlési Főfelügyelet is, saját jogászokkal, közgazdászokkal, akik korábban minden jogszabály-alkotási, szabályzási feladatot elláttak a fizetésükért, tehát saját költségvetésük terhére, többletkiadás nélkül.

De Sík Zoltán kormánybiztos ügyvédeket bízott meg a végrehajtási rendeletek megfogalmazásával, köztük Papcsák Ferencet is.

Sík Zoltán 30 ezer forintos óradíjjal szerződést kötött az Ormos ügyvédi irodával, a Novák és társa Ügyvédi Irodával, Kovatsits László egyéni ügyvéddel, valamint Papcsák Ferenc egyéni ügyvéddel, mellesleg fideszes parlamenti képviselővel. Minderre persze közbeszerzési pályázat nem lett kiírva, holott a törvény szerint kötelező lett volna.

Az ügyvédi irodák részéről ütemtervek nem készültek, így mindenki annyi munkaórát számlázott, amennyit csak akart. A benyújtott számlákat pedig a kutya sem ellenőrizte, az összegeket automatikusan kiutalták. Papcsák képviselő pl. rendszeresen elszámolt más ügyvédi irodáknak, ügyvédeknek is óradíjakat. Persze olyanokéra, akik az égadta világon semmilyen munkát nem végeztek ebben az ügyben.

Valamint leszámláztak annak a Kovatsits Lászlónak is 30 millió forintért munkaóradíjat, akinek akkor már sok hónapja külön, saját szerződése volt Sík Zoltánékkal. És aki tehát saját maga is számlázott és szorgalmasan saját jogcímen is felvette a pénzt.

Ormosék 2001. decemberére elkészültek az összes végrehajtási rendelettel. A Magyar Közlönyben ki is hirdették. Ez azonban nem akadályozta meg Papcsák képviselőt, sem a többieket abban, hogy 2002. január, február, március, április és május hónapra ugyanúgy kiállítsák a számlájukat és inkasszálják a milliókat. Amelyet talán még ma is inkasszálnák, ha nem jöttek volna közbe a választások. Csak Papcsák képviselő solymári EGYÉNI ügyvédi irodája - ahol egyedül dolgozott - 2001 augusztusa és 2002 májusa között folyamatosan elszámolta két vezető ügyvéd, egy ügyvéd, és hol négy, hol hét ügyvédjelölt óradíját, gyenge 217 millió forint/órát.
Előzmény: Megálló (-)