zordonC3 Creative Commons License 2010.05.24 0 0 45720
200L <-> 120L bojler csere témában az eredmények:

megvolt a hétvégén a műtét. Kákabélű gyerekek (mint én) ne kezdjenek bele, még a 120-ast is egyedül feltenni a falra cirka másfél óra alatt rengetegszer odacsípett, falhol nyomott ujjak stb révén sikerült. Vettem bojlercsavarokat és dübelt, de a km téglába az istennek nem bírtam befúrni csak félig a dűbelt (mert csak 10-es fúróm volt SDS, azt is 15 percig kellett fúrni olyan a tégla).

Na mindegy, azóta feltöltöttem a rendszert, sőt működik is.

Viszont van egy pár gázos -életvédelemből is talán fontos- kérdésem. Amiket cseréltem: alaplap tömítés új, fűtőszál tömítés új, anódot hagytam a régi alaplapon mert 70%-os volt, hőkorlátozó és hőszabályozó átjött a 200L-esből, biztonsági szelepet is átszereltem, teljesen új kábelek (gyári szett).

1.

a hőkorlátozón (nem a hőszabályozón) van földelési bekötési pont (saruhely) de nincs bekötő vezetékem sem a gyári csomagban, és a 200L-esen sem emlékszem hogy be lett volna kötve. Földelve az alaplap van két helyen is, illetve a hőszabályozóra is van földelő vezeték, és a földbe be van kötve a két lemezke amik gondolom a külső burkolatot meg mittomén mit földelnek.

Ez érintésvédemi szempontból nem baj?

2.

Sajnos a 120L-es alaplapja 2 csöves (1 hosszú cső és egy rövid cső), a 200L-esnek viszont egy csöves volt az alaplapja (benéztem, még jó hogy nem vettem újat), és ebben az egy csőben volt a két érzékelő.

Jól tettem be, a rövid csőbe kell a 110'C-os korlátozó, a hosszúba a hőszabályozó? Az a baj hogy így együtt is túlságosan kilógnak a csonkok, akárhogy hajlítom a kapillárist, milliméterekre van a 220-at is tartalmazó vezetékektől.

Szabad egy csöves alaplapot két csövesre átépíteni?

3.

Sajnos a vízhálózatra kötéskor elcsesztem az elmenő melegvizes ágat (csöpörészik, nem a túlnyomás miatt). Ha elzárom a bojler hidegvizes betáp ágát + nullára csökkentem a nyomást (melegvizes csapok kinyitása), akkor áramtalanítás után szétszedhetem a melegvizes ágat úgy hogy ne kelljen leereszteni a bojlert?

Ha jól sejtem nem fog leürülni ugye?


Köszönöm szépen ha valaki tudna segíteni.