arodisa Creative Commons License 2010.05.24 0 0 14536
"Valaki írta Tivatban foglalt szállást és nagy strandolásokat tervez ott helyben és nagy csavargásokat busszal. Akik csavarogni szeretnének, főleg ha tömegközlekedve, én a Budva és Bar közötti részt javaslom "bázisnak".

Másfél évig tanultam munkaszervezést. Talán ebből, talán a (józan) paraszti gondolatmenetből adódig, én ha szeretnám becsavarogni Magyarországot nem Lentibe vagy Záhonyba keresnék szállást."

Ne haragudj Szervezkedő, de nem értek egyet veled. . .

1. Volán nemzetközi buszjárat - Budváig közlekedik, előtte megáll Tivatban, Kotorban és Herceg Noviban (olcsóbb mint az utazási iroda, plusz korkedvezmény jár, jobban járok vele mint a vonattal), de így a szálláshely lehetősége korlátozott

2. Főcélpontom a Kotori-öböl, nem megyek le Budváig (max 1nap) amikor nem az a környék érdekel, főleg nem Barig

3. Ha túlélem a magyarországi helyi közlekedést, akkor az meg sem kottyanhat, itt is elég kreatívnak kell lenni:)

4. Tivatban van az adriatours kihelyezett irodája, magyarul beszélnek, megértik amit mondok, mert hiába beszélek angolul ha a helyiek nem értik. Elég sok helyen jártam már Európában, éltem is külföldön, gond mindig akad, megnyugtató a tudat, hogy tudnak segíteni, bármiben. Lehet hogy máshol is van ilyen iroda, eddig csak róluk hallottam.

5. Vicc Záhonyt Tivathoz hasonlítani . . . amúgy ha jól tudom nem túrista célpont Záhony és nem is reklámozzák magukat a helyi szállásadók, hogy gyertek ide és nem találok prospektust sem róluk sehol. Tivat nem Montenegro eldugott kis szegletében van, ahonnan nem lehet kimozdulni.

6. Mindnekinek más a célja, az érdeklődése . . . nem hiszem hogy azért mert valaki nem tanult munkaszervezést, nem tudná józan paraszti ésszel felmérni, hogy mi a jó neki és mi a célszerű. Az én nyaralásom, az én igényeimnek kell hogy megfeleljen:)

7. Pusztán annyi érdekelt az előző kérdésemben, hogy Tivat tényleg annyira szörnyen néz-e ki és tényleg koszos-e a vize. Ahogy olvastam minden városról tudnak jót és rosszat írni, minden strandról van jó vélemény és rossz is. Egyénfüggő. Amúgy nem egész Montenegrót akarom én becsavarogni, 1hetem lesz, pihenni is szeretnék!

Elhiszem, hogy segíteni szeretnél, tényleg sok hasznos információt tudsz adni és ezért köszönet. De ezt elszerettem volna mondani:)

Üdv.:

Dóri

Előzmény: szervezkedő (14488)