panabubus Creative Commons License 2010.05.22 0 0 6874
Köszönöm az infót.
A "vagylagosként" általad felvetett pártoló moderátor ismereteim szerint a Lencseválogató.... nicknevű moderátor, aki ha jól tudom itt is "székel". Úgyhogy akkor ez úton kérem őt, hogy a felvetett postomat vegye fontolóra.

Az irl-kapcsán amit írsz az akár jogos is lehetne abban az esetben, ha a zárt topik minden tagja ismerné egymást polgári nevén, stb. Azonban a "zártság" ellenére is azért ott is a hagyományos nickneves megoldás fut, pl. ezidáig a saját polgári nevemt is csak a csoport egy része ismerte ezidáig. Ugyan azzal "érdeksérelem" jogilag nem történt hogy a beidézett levél kapcsán az abban szereplő aláírásom is ismertté vált, de ha szaban, mint ahogy a fórumokban szokás, azért a "bemutatkozás" eldöntése hadd legyen a saját privilégiumom.

És még mindig a beidézett levél kapcsán: Én azt egy vitás ügyben, a beidézőtől függetlenül, egy teljesen kivülálló személynek írtam. És, tartalmától függetlenül, magánlevélként.
Valamint annak a levélbnek a teljes és csonkítatlan citálása folytán az eredeti levél másolati címzettjeinek a neve, mailcíme, stb. ismertté vált. Amiket még egy baráti hangulatúnak mondható zárt csoport tagjai számára sem biztos, hogy nyilvánosságra kéne hozni, nem beszélve a fórumtól is teljesen indifferens személyekről lévén szó.

Én ennek a levélnek a sorsát illetően kettőt az említett "idegen" címzettek közül már tájékoztattam, akik nevezetesen hírügynökségek dolgozói is. És hogy őszinte legyek: egyokük sem fejezte ki örömét azzal kapcsolatban, hogy végülis illetéktelen helyen a magán-mailcímük közszemlére van téve.

Én még mindig hajlanék a moderatúra helyében arra, hogy amikor más esetben sokkal kevesebb szabálysértésért "radír" jár, ezt az inkriminált levél ügyet egyetlen "del" gomb megnyomásával abszolválja...

Tudom hosszú voltam most, de ezeket szükségesnek tartrottam leírni, hogy tiszta legyen a dolog.
Előzmény: somi (6873)