Törölt nick Creative Commons License 2010.05.14 0 0 16835
Ezt a lakókocsi-kötelezőt az egyik ismerősöm is megszívta:

Vett egy használt lakókocsit, magyar papírosat. A régi forgalmiban "lakókocsi" szerepelt. Összsúlya 1000 kg. Neten kötött egy biztosítást a lakóra, minden adatot a forgalmi szerint pötyögött be. Ajánlat párezer ft. Megkötötte, kinyomtatta, eltette. Ez ugye kell az átíráshoz.
Megcsináltatta az eredetvizsát, majd a kapott időpontban elballagott az ocsmányirodába.
Megkapta az új forgalmi, majd hazaballagott.
Az új forgalmiban már nem "lakókocsi" szerepel, hanem "O2" .
Ami ugye nehézpót ( ha 750 kg össztömegű lenne a vas, akkor O1 lenne benne ).
Rákérdezett, hogy ez most miezmiezitten ?
Állítólag megszűnt a forgalmiban a lakókocsi fogalma, össztömeg szerint könnyű- vagy nehézpótnak fogja a renszer besorolni, az új forgalmiba automatikusan ez kerül.
A kötelezős cég pár hét múlva küldött egy szerződést és egy tízezren felüli csekket.
Emberke rákérdezett, hogy mi a bánattól lett a párezerből a többszöröse, a következő választ kapta: ők lecsekkolják az adatokat, hogy minden rendben van-e, és az ember nevén már O2 szerepel a jármű fajtájánál, így ők ( O2=nehézpót ) már nehézpótra küldték ki a a szerződést meg a csekket is. Szerintük emberünk tévedett, mert nem az ő forgalmijának a valós adatait adta meg, amikor bepötyögte azokat a gépbe, ők meg csak 1 adatot javítottak. A többi adat mind stimmelt :)
Itthon kiszámoltuk neten a fenti lakót nehézpótnak besorolva, és korrektül az az összeg jött ki, amilyenről a biztosító a csekket küldte. A legdrágább lett a legolcsóbból :(

Most marad ahol van, majd évfordulóra biztosítót vált.

Csak mellékesen jegyzem meg, hogy 1-2 biztosítónál szerintem direkt erre utaznak: Megkötöd régi forgami szerint lakókocsira a biztosítást náluk, mert ők a legolcsóbbak. Aztán - ők nagyon jól tudják -, hogy ebből nehézpót lesz, annak meg direkt jó magas a díja. 1 évig ott leszel náluk, addig meg pár bepalizottból nem kis summát tesznek zsebre. A nehézpótos áraink mellett úgysem kötne oda náluk senki, a pár "nem valós adatot megadóból" meg lesz extra profit.

Köbe-ről meg megvan a véleményem, ha köbés jön nekem, alap lesz a rendőrhívás, nem érdekel, milyen kicsi a kár.

Haverok közül van aki úgy száll ki a kocsiból, ha valaki beléjött, hogy : remélem nem köbés vagy, mert akkor jobb ha visszaülsz, magadra zárod az ajtót, és rendőrt hívsz, mert itt a kocsi mellett nagyon megrázlak.
A másik cimbi, aki egy 2 millás kár miatt perelte a köbét 1 évig, egyszerűen ennyit kérdez eseménykor: köbés vagy ? Ha igen a válasz, már üt is.
Szerinte így megtanítható, hogy felelőtlenül nem kötünk mindeféle ****** céggel szerződést pár ft megtakarítása miatt.