halaloszto Creative Commons License 2010.05.11 0 0 45292
egyetertunk, hogy ha van csak radiatoros helyseg, akkor muszaj a kulon termosztat, es a kulon kapcsolhato ket kor.

nekem frankon mukszik termosztattal a padlofutes. egy jol szigetelt hazban tok lassu minden, egy 0.2 fok hiszterezisu termosztat csinalja, nincs a szoba homersekletenek erezheto ingasa.

a furdo hoigenye tenyleg alapvetoen a hulo feluletek nagysagatol es milyensegetol fugg. ha korben futott helyiseg van, lehet nem is kell futes. a belmagassag annyiban szamit, hogy egy 3x3-as furdo a haz sarkan 2.6 belmagassaggal ugye 15.6m2 kulso falllal bir, 3.6-os belmagassaggal meg 21.6m2-el. azert az nem mindegy. plane hogy a holeado, a padlo az mindket esetben 9m2.

a masik amit fontos figyelembe venni, hogy a furdoben a goz miatt sokkal nagyobb szellozes kell, mint masutt. emiatt nagyobb a fajlagos futesi igeny, mert sokkal tobbet szelloztetsz mint egy nappaliban.

a harmadik, hogy az emberek szeretik, ha a furdoben melegebb van, mint a lakoszobaban. tehat jol elvannak pf-el a 20 fokos nappaliban, de a furdoben levetkozve vizesen nem rossz ha 24 fok van.

cserebe a furdoben feljebb lehet menni a pf homersekletevel, ami ad keves plusz teljesitmenyt. persze nincs kulon melegebb vized hozza, ugyanaz van mint a tobbi szobaban, annyit lehet csinalni, hogy surubben teszed a csovet, ami amugy is jo, mert igy a kicsi furdoben nem lesz rovid a kor a tobbi nagyobb helyiseg koreihez kepest.

es ha elfer, tedd be nyugodtan a torolkozoszaritot, vagy egy kis falfutest. utobbi ugyanugy megszaritja az ele aggatott torolkozot, es a furdoben nem takarja butor, nem problema hogy nem verhetsz szoget barhova ha kepet akasztanal fel.

vajk
Előzmény: smith (45291)