Keresés

Részletes keresés

Gabriell1974 Creative Commons License 2022.07.10 0 0 64655

Sziasztok.

 

Most fogok bele a fémpalástos medence és az összes többi alkatrész beszerzésébe. Egy 366x120 as a kiszemelt áldozat.

Ezt földbe fogom süllyeszteni és EPS betonnal körbe öntöm kb 50-60-cm ki fog látszódni a skimmer végett.

A kint maradó rész köré pedig építek körben fa szerkezete lépcsővel.

Volt már sok puhafalú medencém is, a legutolsó intex jakuzzi sok éven át de a papírszűrő tisztítása már nagyon idegesít ezért menni kell most már.  

 

Homokszűrőt már megvettem, https://www.medencepont.hu/termek/szuroszett-basic-o300mm/

 

A skimmert ilyet tudok venni hozzá, http://pilissolar.unas.hu/Standard-skimmer  Ez jó vagy vegyek valami komolyabbat?

Vettem üvegtöltet bele 25kg zsákkal. 

 

Hőszivattyú elég hozzá ez is vagy inkább vegyek nagyobb teljesítményűt? 

https://medenceshop.com/id/02522--Steinbach-3-9KW-hoszivattyu-20m3-ig-049275 vagy ezt https://medenceshop.com/id/02756-AquaForte-5-6KW-mini-hoszivattyu-SC971-Csendes-keszulek-

 

Akinek szintén ilyen fémpalástos van be süllyesztve szívesen fogadom az építő jelegű tanácsokat.

 

Köszönöm szépen.

lukit Creative Commons License 2022.07.01 0 0 64628

Sajnos a szomorú helyzet az, hogy doksi alapján a skimmer alá tervezték a visszatérő ágat :( A másik oldalra tennék én is befolyót.

Előzmény: pgyafi (64626)
schferenc_77 Creative Commons License 2022.06.05 0 0 64481

Te konkrétan a Hayward gyártmányút raktad fel, vagy mindegyik gyártóé kb ugyanaz? Én most egy Hecht skimmert néztem ki, árban nagyon jó, de hiányolom a készletből a derékszögű könyököt, amire a porszívót tudnám csatlakoztatni. Illetve, akinek van ilyen, a skimmer alján a kilépő csonk az menetes (hány zollos?) vagy sima (hány mm-es)?

Előzmény: Pzsolt64 (64474)
Zs:) Creative Commons License 2021.07.20 0 0 64236

P6134 a Bestway cikkszáma, de sajnos nem lehet kapni. Nekem egy skimmer készletben sikerült szerezni, de én is vettem volna még egyet, ha kapható lenne.

Előzmény: Mrteo (64235)
StarMate Creative Commons License 2021.06.27 0 0 64133

 

Szia!

 

Szerintem nem.

 

A szivattyú 600gallon/órát tud, ami US Gallonnal számolva 2271Liter víz megforgatására képes óránként, a Skimmer viszont azt írja:

  • "Több mint 3 m3/óra áramlási sebességű vízforgatókhoz tervezték"

 

Ehhez hasonló Intex #28000 vízbemerülő szűrő/szkimmerem van, amit korábban Intex #28638 3,785m3/h-ás papírszűrős vízforgatóval használtam - működött, de nagyon gyenge volt - jelenleg egy Intex #26646-os homokszűrős vízforgatóval üzemeltetem és nagyon jól végzi a dolgát, tényleg "lefölözi" a vizet. 

Előzmény: Hunjam (64132)
petromitsu Creative Commons License 2021.04.13 0 0 63793

Üdv Mindenkinek!

Új vagyok a fórumon. Szeretnék kérni egy kis segítséget, útmutatást az ötleteimmel kapcsolatban. Tavaly volt egy 3,66x0,75-s medencénk, de hamar kiderült hogy kicsi.

Idénre vettem Bestway 4x2x1 medencét, a tavalyi 6 m3/h-s homokszűrő marad, a 4 db intex solarmat szintén marad.

Tervezett változtatások:

- falon kívüli skimmer felszerelése az egyik rövid oldalra, ennek a befúvóját a skimmerrel szemben tervezem bevágni(*).

- a szolár szönyegeket a terasz tetőn mezőgazdasági fóliával lefedett keretbe tenni és egy termosztáttal kapcsolt gyengébb (előszűrős) szivattyúval keringetni benne a vizet, a medence eredeti ki- és bevezető csatlakozóin keresztül.

- hőtükrös polifoam helyett 5 cm vastag XPS alátét, a lábak alá 40x40 járdalapok, OSB oldal burkolat a medence körül, amennyire a csőváz engedi, és fa keretre mezőgazdasági fóliából egy levehető fedés. Fontos lenne a víz hőfok, mert a 30 °C alatti vízbe még mi sem szívesen mentünk bele, nemhogy a gyerekek. Mondjuk tavaly csak sima takarás volt a medencén, nem buborékos takaró.

- a homokszűrő - skimmer- visszavezetés között merev PVC csövezés(**), a homokszűrőt továbbra is időkapcsoló vezérli majd. A homokszűrőben kétféle szemcse méretű homok alul durvább (0,8-1,2), felül finomabb (jól kimosott térkő beseprő homok). Egy medence karbantartó mondta nemrég, hogy többrétegűre érdemes kialakítani a szűrőhomokot ( Ő, 3 réteget javasolt), valamint a visszamosatásnál tegyem a skimmerbe a slagot és minél tisztább vízzel mosassam a szűrőt. Kevesebb piszkos víz megy a szűrő tiszta oldalához és nem fogy annyi víz a medencéből sem.

- több hozzászólásban is olvastam a sózást, mint víz finomítást, de nem tervezek sóbontót, hanem csak komfort növelésnek(***).

- tervben van továbbá, mivel lenne egy "burok" a medence körül, télre nem szedném szét, csak a vizet engedném le belőle.

- a két előbbi dolog miatt gondoltam, hogy kifújom üregvédővel a fémváz belsejét és a külsejüket pedig vakszolnám, hogy tartósabbak legyenek.

Szerintetek?

Viszont:

* - nem olvastam,hogy vágott volna valaki a sima oldalfalba lyukat. Kellene valami javító foltot ragasztani a kör kivágás helyénél erősítésnek, vagy megtartja a befúvót a sima fólia is. A szkimmernél másabb egy kicsit, ott tetemes mennyiségű csavar fogja össze a szkimmert és a fóliát.

** - érdemes-e foglalkozni a merev csővel egyáltalán és milyen átmérővel?

*** - szimpatikus az ötlet, hátha nem viszketne a bőröm medencézés után. De milyen sóval (konyhasó, mosogatógéphez való só, szerintem vízlágyítóhoz valót nem kapok itt Nálunk) és milyen kg/m3 mennyiségben. Elég lesz-e hozzá a ph és szabad klór elemző tesztcsík, vagy onnantól több "víz jellemzőt" kell majd figyelemmel kísérni?

Előre is köszönöm a hozzászólásokat!

Tibor691 Creative Commons License 2020.10.20 0 0 63725

Nem kellett volna leeengedni ennyire a medence vízét. Én általában a skimmer szintje alá 17cm-re engedem le a vizet és akkor a lámpa teljesen a víz alatt van még. A lámpákat nem szoktam kiszerelni, de a vízbe keresztbe fagytesteket kell rakni, hogy a fagyás miatti tágulást felvegye és ne a medence és a lámpa repedjen meg.

 

Mostani helyzetben, én kivenném a lámpákat.

  

Előzmény: h0petortur3 (63724)
Pdudu Creative Commons License 2020.07.21 0 0 63362

Amibe eddig en belefutottam az az, hogy Bestway skimmer csove 38mm (medencen belul), medencen kivul meg 32mm.

Valamint a felfujhatos peremu nagy medence ugyancsak 32mm a medencen kivul, de az intex homokszuro meg 50mm (2") menetes cso csatlakozoval szalitodik.

Letezik egy 32mm->50mm menetes atalkito (tan Intex B adapter a neve), nem is draga, par nap alatt meghozta a poolshop.com.

Szoval osszeferhetetlenseg elofordulhat, jobb atgondolni hogyan is lesz. Vagy utolag kell kozdarabot keresni, ha nem passzol.

 

 

 

Előzmény: VAni9021 (63360)
Pdudu Creative Commons License 2020.07.21 0 0 63361

Sziasztok!

 

Azt hiszem szaharai homok van a medencem vizeben.

A vizforgatot kikapcsolva kb fel ora utan finom homok szall le az aljara.

Voros szinu, bele gyalogolva szepen felszall es el is tunik.

 

A homokszuro Steinbach, 0,7-1,2mm meretu szurohomokkal toltve.

Egy 8m3/h-s szivattyu dolgozik ra. A medence 427x107 centis Bestway femcvazas.

Nincs semmi gond a vizzel, jo a pH, jo a klor, multitabot hasznalunk a skimmerbe dobva.

 

Letezik, hogy annyira finom a por, hogy nem szuri ki a homokszuro?

Ma delutan nekialltam, gumicso a skimmer csonkjara, kiszivattam, majd pumpa leallitas utan ujra ott volt.

 

Utolso korben urites allasba kapcsoltam a szurot - ugy tuti nem kerul vissza a viz a medencebe- es kiszivattam ahol lathato volt.

Nyilvan nem lesz 100% az eredmeny, de csak kinyomattam vagy 2-300 liter vizet.

 

Van valami oteletetek mivel lehetne ezt hatasosan kiszuri?

Tavaly adtam a sozmszednak egy Bestway papirszuros pumpat. Letezik, hogy az kiszurne?

Siman rakotnem az urites agra, nyomatnam a sajat szivattyuval, plusz a Bestway belso pumpajabval.

Aztan a szurt viz vissza a medencebe.

 

Szerintetek a papirszuro kiszedne a finom homokot?

(egy durva vihar utan kerult a medencebe, sajnos nem volt letakarva)

 

Koszi!

StarMate Creative Commons License 2020.06.12 0 0 62803

Sziasztok!

 

Új vagyok még a medence témában, de lelkes:)

 

Vettem egy Intex Prism Frame szettet 305x76-os fémvázas medit, Intex Krystal Clear papírbetétes szűrővel (3.785 l/óra), egy Szolárpanellel, medencetakaróval, szolárfóliával.

Összeraktam tegnap: geoszövet a fűre, feltöltöttem csapvízzel (1cm szintkülönbség lett a két vége között - úgy gondolom ez még belefér - nyugati oldalon 61, a keleti oldalon 62cm a vízszint), vegyszerek a Ti ajánlásaitok szerint beszerezve...

 

Úgy tűnt este, hogy minden tökéletes, de reggelre:

 

A 32es csövek passzentosak, de a 38as csövek csatlakozásainál észrevettem, hogy csöpög a rendszer és így pici levegőt szívhat a szivattyú.

Van vmi bevált recept a szivárgás megszüntetésére? A csőbilincset már többször jól ráhúztam, de jobban nem merem, nehogy a műanyag T idom eltörjön.

 

+

Kicsinek tűnik a szivattyú ehhez a rendszerhez - így első ránézésre, szerintetek ez elég, vagy érdemes lenne egy homokszűrős nagyobbra beruházni? A Skimmer működtetéséhez szerintem kicsi, de a boltban azt mondták mindkettőre: ez elég ekkora medencéhez (örvényt vártam, vagy legalábbis gyors vízmozgást vártam, de alig-alig gyűlnek a bogarak a víz tetejéről)

 

Segítségeteket előre is köszönöm

 

riel Creative Commons License 2020.01.06 0 0 62010

Sziasztok,

 

Érdeklődtem a tavalyi szezon végén, hogy milyen medencét vegyek erre az évre  inkább és írtátok, hogy a csővázas talán jobb, mint a fémfalas, mert abban elnyúlik a fólia.

A fémfalas előnyének gondolom, hogy a falban van a szkimmer és nem kell félteni a gyerekektől.

De!

Most akadtam rá tök véletlenül egy rakat videóra a youtube-on, ahol belavágják a csővázas fóliájába a fali szkimmert (https://www.youtube.com/results?search_query=Skimmer+Install+on+Metal+Frame+Pool)

Ez közelebb hozná a kétféle medence előnyeit (könnyű össze és szétszerelhetőség, fali szkimmer stb.) a kérdés, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen megoldással?

Írtam pgyafi fórumtársnak emailt, aki 2 éve küldött be képet az ő ilyen megoldásáról, de valószínűleg nem olvassa azt a fiókot.

Van valakinek tapasztalata ezzel a megoldással tartósság vagy problémák tekintetében?

_ata_ Creative Commons License 2019.08.22 0 0 61929

Sziasztok!

 

Kicsit későn sikerült felállítani egy 4,57 x 1,22-es fémvázas medencét idén (egy hete), és még ismerkedek a kiegészítőkkel. Azt már látom, hogy a hozzá adott vízforgató nem sokat ér. Vettem egy egyszerű porszívót, rákötöttem, nagyjából semmit nem csinál. Kicsit keresgéltem, és azt látom, hogy érdemes homokszűrős vízforgatót venni. Használ itt valaki GRE készüléket? Az FS400-ast néztem, az 6m3/órát tud. Ha jól értem, ehhez még kellene egy skimmer is, bár anélkül is működik, csak hamarabb elkoszolódik a homok.

 

Más.

Tavaly tapasztaltuk is még egy felfújhatóval, amikor klórt tettünk a kútvízzel feltöltött medencébe, 1-2 nap alatt elszíneződött a víz. Ma már tudom, h a klór kioldotta a mindenféle ásványi anyagokat a vízből és szép rozsdaszínűvé tette. Arra viszont nem találtam utalást, hogy esetleg brómmal kezelve elkerülhető-e ez. Működne ez, vagy ha ilyen a kútvíz, akkor felejtős?

Most csapvízzel van feltöltve, de jövőre jó lenne kútvizet használni erre.

bbnet01 Creative Commons License 2019.08.22 0 0 61927

A szkimmer témához írnám: Nekem Bestway belógatós szkimmerem van, ami nem nagyon tud üresre futni, mert az alján gumilapokkal elzárt lyukak vannak, ami beengedi a vizet, ha a tetejénél alacsonyabb a vízszint. Nem tudom, mennyire érthető, de működik. :) képen bal oldalon látszik.

 

 

A lényeg: csak akkor nem tud vizet szívni a szivattyú, ha az egész hengert teljesen kiemelem a vízszint fölé (vagy, ha a vízszint teljesen lemegy a legalsó pontja alá /az legalább 25cm hirtelen vízszint-csökkenés/)

 

Egyébként én is úgy használom, hogy állandóan benne van, a csővázas medence 2 közeli lábához kötöttem egy kötelet, ami biztosítja, hogy a takaró nem fekszik rá a skimmer-re. Fürdéshez sem veszem ki, az egyetlen kényelmetlenség, hogy így azt a pici területet elveszítjük, de ezt mindenki tiszteletben tartja. (Hamarabb rúgták le a könyököt, ami a befúvón volt. :)))

 

kovacszk82 Creative Commons License 2019.08.21 0 1 61916

Sziasztok! Idén én is felállítottam egy 3,5 fémpalástos medencét. Eljött a pillanat mikor meg kellene terveznem egy minimális fűtést :)

Solar megoldásra gondoltam LPE csőből. Első körben 4x 50m egy melléképület tetejére, az épület kb 20m-re van a medencétől, napfelkeltétől szinte napnyugtáig tűzi a nap (ha nem felhős :) ). Nem kell 30+ fok, csak épp kellemes legyen.

Próbáltam visszaolvasgatni és a feltekerés stb.. viszonylag tiszta már, viszont a meglévő gépészetbe beillesztés még nem világos. Most egy 6m3-es homokszűrő van egy 400w-os szivattyúval. Többen írták hogy nem egészséges a szűrő szivattyújával keringetni, viszont egy skimmer és egy befúvóm van, hogyan lenne a legideálisabb bekötni, mondjuk egy fűtés keringetőszivattyúval? Ha valaki egy skiccelt ábrát tudna mutatni annak nagyon örülnék :)

 

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.03 0 0 61337

Szerintem az "úszkáló" klór vagy multi tabletta lófüttyöt nem ér. Abszolult nem kezeli a viztömeget, csak kicsi részét, és a felszínről hamar távozik a szabad klór is.

 

Nekem átszívja az összes vizet a tablettán, ami a szivattyú szűrőházában van. Lehet hogy ez a titok, amitől nálam csak úgy működnek a dolgok? Mult héten nyaralni voltunk egy hetet, hagytam mindent automatán. Amikor hazajöttünk, 5 perc csak porszivózni kellett az ajját, és lehetett fürdeni. Nagy fenyőnk és feketeszederfánk van a medence mellett. Ezkből van némi nagyobb darab szemét, amit nem szed össze a skimmer.

Előzmény: MZ/Y (61332)
kroni1 Creative Commons License 2019.07.02 0 0 61295

Igencsak hülye kérdés, de skimmer mindenképp kell a homokszűrő elé?! Vagy ugyanúgy lehet a durva szűrő előtéttel is használni a homokszűrőt mint a papírszűrőt is?! Nálunk levelek meg egyéb nagyobb szennyeződések nincsenek amik a medibe juthatnának..

Előzmény: Vappali (61287)
QQ Creative Commons License 2019.07.02 0 0 61294
Nem vas. Lehet a feher feluleten barnanak latszik de a viz zold tole es csuszos az ujjam kozott. 15m3ben van vagy 200liter kutviz. Azota mar annyi klor ment bele hogy az mar regen kisapodott. Ami lehet hogy hujeseg, nincs takarva soha mert a skimmer jol leszed mindent.
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.01 0 0 61273

Bestway fémpalástos belső nagy csonkra pontosan illeszkedett az Intex skimmer szűkitője. Gondolom, akkor fordítva is ez a helyzet.

Előzmény: Vappali (61258)
Smancs Creative Commons License 2019.06.11 0 0 60891
Sziasztok! Van egy 4.88 as intex medencenk. A skimmer csatlakozo alig kap rá, de ha rákap is könnyen leesik a hullámzásban amit a gyerekek keltenek a játékkal. Van valami ötlet a rögzítésre? Nyílván az odaragasztjuk vagy megfúrjuk nem megoldás :))
yeti31 Creative Commons License 2019.05.19 0 0 60754

Tegnap kora délelőtt cseréltem és indítottam el. Azóta megy folyamatosan. A mutató a zöld rész elején volt, most egy picit beleér a zöldbe, a nyomás ugyanolyan erős a befúvóknál.

A nyárfa szösszel harcolok már egy hónapja, a skimmer és az előszűrő kosara is rendesen eltömődik. A homokon is volt egy kb 1cm vastag réteg belőle. A közelben nincs nyárfa, de a szél hozza rendesen. Tavaly ilyenkor kezdtük ásni a helyét a medencének, nem gondoltam, hogy ez lesz a fő gond.

A téli-nyári ponyvát nem akarom visszarakni, viszont töröm a fejem egy takaró hálón, csak ki kell találnom hogyan tudok 6,5m-es kört csinálni ami időtálló. Árnyékoló hálót tettem fel körbe a mendencénél és abból lehetne csinálni, alatta nem melegedne be viszont ezt a szösz inváziót megállítaná.

vadasz70 Creative Commons License 2018.10.29 0 0 60519

Sziasztok! Medencét építenék tudnátok tanácsot adni hol a legolcsóbb a gépészeti cuccok skimmer befúvó meg csövek.

gombavadász Creative Commons License 2018.10.17 0 0 60512

Sziasztok! Barkácsoláson töröm a fejem. A skimmer és a homokszürő közé szeretnék vmi durva szűrőt szerkeszteni. A medencém felett bambuszok vannak, rengeteg apró levélke, rügyhüvely hullik a vízbe, amiket a skimmer elnyel, aztán egy részük a medence kifolyónál tömi el, - néha teljesen - az ott lévő gyári rostélyt. (A kis müanyag rácsot, ami a vízoldalról fedi a kiömlő nyílást a szivattyú felé.) Van valakinek tapasztalata, ötlete? Előre is köszi!

h0petortur3 Creative Commons License 2018.09.25 0 0 60486

sziasztok, multkor is sok tanacsot kaptam itt algasodassal kapcsolatban, most teliesites, vagyis medence kiengedessel kapcsolatban lenne kerdesem.

 

pp medence, fold alatti gepeszeti akna, 1 skimmer, 1 lefolyo, 4 befuvo, homokszuro, 1 szivattyu. le fogom engedni a medencet, de hogyan erem el, hogy ne maradjon pl a nyomoagban viz? meg ha kinyomom a medence vizet wasteouton akkor a vege fele mar neha levegot sziv, amikor mar par cm viz van csak benne, ez nem gond a szivattyunak? vagy lejt mind2 ag a szivattyu fele? szoval ha kiszedem a szivattyut akkor ki fog folyni az aknaba a maradek? gondolom homokszurobol is ki kell engedni a vizet. amugy maradhat telen aknaban? csak szivattyut akartam bevinni. vagy az is maradhat bekotve a rendszerbe viz nelkul?

QQ Creative Commons License 2018.08.03 0 0 60129

Koszi mindenkinek a valaszokat.

A karika rajta van de az nem sokat csinal esetleg ha olyan melyre rakom a szurke hazat hogy a kek kupos kiemelkedne 10-20 centit akkor talan ott bezarna de mivel bestway videoban vem igy csinaljak ezert a bw skimmer tervezesi hibas szerintem de az elvet kovetve aplikalok ra valamit talan belulre mint az intexen van.

 

Meg ket kerdes maradt.

Ha 8.2 vagy afolotti a ph miert rosz nekunk? Szerintem egesz nyaron igy furodtunk

Ha meg rossz akkor 16m3be hayny kilo mit rakjak hogy 7 legyen?

CsK2 Creative Commons License 2018.08.03 0 0 60113

Egy pillanatra látszik a medencédben, hogy a beömlőnél habzik a víz. Az mindig ilyen, vagy csak akkor, ha a skimmer rajta van?A videó alapján, mintha falsot szívna a rendszered.

Előzmény: QQ (60107)
QQ Creative Commons License 2018.08.03 0 0 60107

Skimmer tema. Megvolt a teszt es pici tuninggal mukodik

Ezen a videon van az eddigi beallitas latszik hogy nem csinal szinte semmit, latszik a videon hoyg mikor beinditom uszik bele valami de az eredmeny ennyi kb 4 oras mukodes utan

Ezutan allitottam rajta hogy a szkimmer szurke peremehez kerult a vizszint es csodak csodaja elkezdett ugy szivni mintha luk lenne alatta.

Egy ora alatt teleszivta magat minden bigyoval. Lehet az az also gumilap biztonsagi szelep tenyleg, mert nem lattam hogy az alatta keringo dolgokat beszivta volna.

Ezeken a vidokon latszik hogy sziv es lehet masnak is segit mert igy sokkal jobban sziv. A gond hogy normal vizszintnel nem tudom ilyen magasra allitani a szkimmert szoval valami barkacsolas kell

 

---------------

 

Mar tobbszor beraktam bocs de nekem tovabbra is nehez lehet szinteveszto vagyok de mondjatok mar meg hogy ezeken a kepeken mennyi a ph es a klor?

Az elso akkor keszult mikor opalosodni kezdett a viz a masodik akkor amikor beleraktam 100gr gyorsklort 16m3 -be es atforgattam

Ha jol latom a ph magas de az kb mindig ennyi, mi ebbol nem erzunk semmit,. Mit kene ereznunk? Vegig olvastam a mostaniakat de mar jol osszekavarodtam a tudomanyos magyarazatokon. Ket szoba leirna valaki Mibol mennyi kell 16m3-be hogy bealljon 7 korulre?

 

---------------------------

 

A Intex robot meg kicsit kiabrandito. nagyjabol feltakarit de a sarkokban otthagyja azt mindig ki kell haloznom. Meg ha sok konynu trutyi van benne mint ez a nyirfavirag azt a kijovo viz ami hajtja a robototo felkavarja. Igy egyszer megy osszeszed valamit de menetiranyvaltas utan a viznyomas felkavarja es mikor legkozelebb visszajon mar uszik a cucc kozepen

QQ Creative Commons License 2018.08.01 0 0 60007

A regi is meg a mostani is negyzet alaku. Ezek szerint abba nem jo a skimmer? Valoban nem forog a viz mint a korhinta fe maajdnem szurcsol ugy szivja fentrol is. De 30centire mellette eluszo falevel nem valt iranyt pedig szerintem kene.

Nekem is ilyen van mint ez az intex csak bestway. Valoban alul van egy gumilap ami felnyilik igy alulrol is enged be vizet.

Mikor a falevelet meglattam eluszni mellette akkor hataroztam el hogy csibalok egy tesztet volt jo par bogar meg kosz meg ez az aldott nyirfavirag pille. 5-6 oran keresztul jarattam. A kosarban nulla dolog kerult a vizen uszkalt felette harom bogar a tobbi 10-20 meg szanaszet a medenceben termeszetesen a felszinen.

Elegem lett belole mert kb 2perc alatt ezeket lehalaszom rola csak gondoltam mat megirom ide mert nem igaz hogy ez ennyire nem mukodik me golbap felrakom megegyszer es levideozom nektek

Törölt nick Creative Commons License 2018.08.01 0 0 60004

Házi skimmer, forgatással együtt gyakorlatilag nem kell hálóznom a vizet úgy, hogy semmilyen takarást nem használok: https://www.youtube.com/watch?v=X0jqWUq9brY

 

Szerintem neked is a vízforgatás hiányzik még a képletből!

Előzmény: QQ (59996)
QQ Creative Commons License 2018.08.01 0 0 59996

Hat en mar vagy negyedszer futottam neki a skimmer temanak, Van egy ilyen skimmerem

Tavaly is probaltam a 3 kobmeteres medencehez 4.5kobmeteres szivattyuval, most is masodszor probalom, 16 kobmeter medence, 10 kobmeteres szivattyu.

Ez NEM CSINAL SEMMIT!!! Pedig nagyon szeretnem. Egy ket legy beleteved meg nyirfaviragszirom uszkal kering a tetejen, le nem szivodik semmi a kosarba. Talan neha egy level.

De mivel nagyresz a felszinrol dolgozik ezert a vizben uszo bigyok nem jutnak el a szivattyuba. Szoval tobb a kar mint a haszon ami nulla.

Lathaton szivja a vizet fentrol es par dolgot osszegyujt de az elso gyerek fejes kizokkenti felole, mert mint mondtam le nem szov a kosarba semmit. Pedig az szivattyu sziv mint allat

CsK2 Creative Commons License 2018.08.01 0 0 59992

A papírszűrő elszíneződés valószínűleg algásodás, arra algaölő kell. Az opálos szennyeződést viszont papírszűrővel nehezen lehet eltüntetni. Pelyhesíteni kell, és csodazsákkal, vagy egyéb barkács kiegészítéssel lehet finomítani a szűrést. Én azért mérnék PH-t is, mert a rossz PH is produkál ilyen tüneteket. Egyébként az idén nálam is rendszeresen opálosodik. Nem tudom milyen durva savas esők vannak mostanában (nem takarom, mert van skimmer), de már 3 kiló szódát nyomtam bele, de mindig úgy lemegy a PH, hogy alig színeződik a tesztcsík. 

Előzmény: SkizoHudi67 (59984)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!