Keresés

Részletes keresés

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2024.03.05 0 0 17

https://techworld.hu/2024/03/05/Microsoft-Copilot AI-öngyilkos/

 

 

"  Öngyilkosságra buzdíthatott a Microsoft mesterséges intelligenciája, a Copilot AI  "

 

 

Mit lehet erre mondani ?

 

 

 

Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.10.14 0 0 16

https://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=165481932&t=9048392

 

Egy újabb módszerem az öngyógyítás persze a ChatGPT segítségével ! 

Előzmény: Creativus (2)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.10.10 0 0 15

Már mint, hogy nekem lenne ?

Előzmény: pici mici a pók (14)
pici mici a pók Creative Commons License 2023.10.08 0 1 14
Yéé Creative Commons License 2023.06.11 -1 2 12

Ezt - ha jól értem - a gyógyszerlobbi által kedvelt meghatározások közé sorolnám.

Ha más - tényleges - betegségre vonatkoztatjuk, akkor ott van a koronavírus esete. A halálozást többnyire nem a vírus okozta, hanem a rá adott immunválasz (amely immunizálatlanul túl sokat késett). Immunizáltan a vírust szaporító sejtek elpusztításával állna le a fertőzés, felismerve a tüskefehérjét mint idegen anyagot. Ha ez késik, mert meg kell várnia az immunizáció hosszú folyamatát, akkor sok sejt fertőződik meg a vírussal, és mind elpusztításra vár.

A roncsolásokat és a halált nem a vírus okozta, hanem az immunválasz annyi fertőzött sejtet ölt meg, hogy attól lett a beteg sorsa végzetes.

Külön kérdés, hogy az oltásban az RNS mintából legyártott tüskefehérjék mely sejtekben termelődtek, amelyekre aztán kifejlődött az immunválasz, s ezen sejtek pusztulásra vártak tőle. Az oltottaknál ez hol, mely szervben zajlottak le, és milyen nyomot hagytak?

 

Ez sejtetheti, hogy mentális "fertőzés" esetén már csak a belső folyamatok zajlanak, ha a külsők megszűntek. És ezek a belső beidegződések öntörvényűvé válhatnak. A betegségtudat is lehet ilyen, pláne ha azt külső forrásból ismételten megerősítjük.

Előzmény: Maketheworldabetterplace (9)
Creativus Creative Commons License 2023.06.11 0 1 11

Igazából természetesen nem érdekelnek, hogy a ChatGPT az egérfogásra miket ajánl. A hozzászólásom lényegi tartalma sem erre vonatkozott (beszéd/beszéd, egér/egér). Akinek az egerek a problémái, az nyugodtan használja csak ezt az eszközt, ha nem maga akar kitalálni módszert rá.

A YouTube-on régóta jobbnál jobb csapdákat, módszereket tekinthetünk meg. Olyanokat is, amelyek régebben nem is léteztek, de kreatív emberek agyaltak ki, s valósítottak meg, nem lemásolva mást, hanem erőfeszítést bevetve az egérfogás célja felé.

 

A ChatGPT ezt a tudást - ha megadják neki - felkínálhatja, de működési elvéből adódóan újakat képtelen létrehozni, s csak hasonló változatok előállítására képes.

 

Az én érdeklődésem arra vonatkozna, hogy a ChatGPT mértéktelen, kritikátlan használata esetén a tudása hogyan bővülhetne, akár olyan területeken is, melyekre nem is gondolnánk, pedig hasznos lenne nekünk. Próbáljuk meg (gondolat kísérlet) egy ChatGPT-be azt a tudást belesűríteni, amely az emberiségnek kb. 100 évvel ezelőtt volt. majd vegyük körül kizárólag fogyasztói szemléletű emberekkel, amelyek használni tudják és akarják. Elhozná-e a digitális forradalmat, az internetet nekünk?

 

A fogyasztói társadalom felépítői, kialakítói megöregedtek, s rohamosan távoznak közülünk, s az utódaik (amelyek - nomen est omen - fogyatkoznak) már csupán elkényelmesedett fogyasztók, s a kreativitás kiveszőben van. A ChatGPT tudása hamarosan bemerevedik, a fejlődés leáll, s ez egy dinamikusan fejlődő civilizáció végét jelzi. A történelmi tapasztalatok azt mutatják, hogy ilyenkor itt a vég, s a civilizáció összeomlik.

 

 

(Itt csak megjegyzem, hogy a tendencia, s a vég nem légből kapott, hanem J.D.Unwin majd 100 évvel ezelőtti kutatásán alapul, amely fényesen bizonyítja, hogy a fellendülés alapja a szexualitás korlátozásából táplálkozik, s ugyanúgy a hanyatlás is ezeknek a korlátoknak a ledöntésétől indul be).

 

Előzmény: Bölcs Árnyék (3)
Creativus Creative Commons License 2023.06.11 0 2 10

Ha az emberi lényeket - adott esetben - tekinthetjük "külső patogén élő szervezeteknek", amelyek az egyénre bizonyos körülmények között, és mentális úton hatnak, akkor az állítás elfogadható. (Ilyen módon vannak mentálisan mérgező emberek, pl. ilyenek a trollok). A "Beteg vagy!" állandó megtapasztalása (külső forrásból) is lehet egy fenntartó tényezője a depressziónak, amely berögzül a tudatba, a depressziót kialakító tényezők mellé, és ilyetén módon az már belsőleg is hat, mint egy ördögi kör.

 

Érdemes (lenne) Dr. Máté Gábor új könyvét végigolvasni, a "Normális vagy"-ot, hogy tisztán lássuk, miként torzult el, s haladt mérgező irányba az orvostudomány, egy alapjaiban is mérgező szemléletmódú társadalomban. Ez a mérgező szemlélet alattomosan hat, önmagát jóként, működőképesként deklarálja, élvezetes előnyöket mutat fel, csakhogy nem embernek való, mert azt - hosszú távon - úgy mérgezi, mint pl. a hosszú távon ható és felhalmozódó arzén, melynek apró, kicsiny adagjainak nincs egészségkárosító hatása.

 

A társadalmi méreg 50 év alatt halmozódott fel annyira, hogy a hatása az emberiség létét veszélyezteti. (de a felhalmozódás több mint 100 éve tart).

 

 

Előzmény: Maketheworldabetterplace (9)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.11 0 1 9

depresszióst a betegségtudata tartja depresszióban! " A depressziónak nevezett tünet külső patogén élő szervezetek és-vagy vegyi anyagok (vagy hiányuk) okozta működési zavar. Teljesen hatástalan a tudat egészségjavító hatása amíg a zavart működést okozó káros hatások akadályozzák a működés visszaállását az egészséges állapotra. 

Előzmény: Creativus (2)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.11 0 1 8

Nem iszol alkoholt, nem fogyasztasz kábító hatású szert> nem részegedsz le. Egyébként is 0 előnye van a részegségnek. Ha nincs előnye felesleges létrehozni.

Előzmény: Maketheworldabetterplace (7)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.11 0 1 7

Talán a betegségtünet jelzés, hogy nem jó a testnek a hely, környezet, táplálék.

Nem iszol alkoholt, n

Előzmény: Creativus (2)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.11 0 1 6

Lehet lesz? A rágcsálóirtót evett egeret megevő cica beteg lesz, akár bele is pusztul. :(

Előzmény: Bölcs Árnyék (3)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.11 0 1 5

Jobb életkörülményeket biztosító hely esetén a rágcsálók átköltöznek oda a számukra kevésbé jó lakásod helyett.

Előzmény: Bölcs Árnyék (3)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.11 0 0 4

Tartós elemet tud tervezni?

Előzmény: Bölcs Árnyék (1)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.11 0 0 3

Én és a ChatGPT 1 perc alatt "kiirtottuk" az egereket ! 

 

 

User

Rágcsálók ellen - konkrétan egerek ellen - mit ajánlasz nekem ?

 

 

ChatGPT

Ha egerekkel szembesülsz, itt van néhány tipp, hogy kezelheted a problémát:

  1. Tárolás és takarítás: Gondoskodj arról, hogy az élelmiszer- és takarmánytartályok szorosan záródjanak, és ne legyenek könnyen hozzáférhetők az egerek számára. Tartsd rendben a környezetet, és takarítsd meg az élelmiszerrel szennyezett területeket, mert az egerek vonzódnak az élelmiszer maradékokhoz.

  2. Fizikai akadályok: Zárd el az egerek hozzáférését a kívánt területektől. Tömítsd be a repedéseket és hézagokat a falakban, ablakoknál, ajtóknál és egyéb bejárati pontoknál. Használj acélhálót vagy más ellenálló anyagot az apró részek lezárásához.

  3. Csapatmunka: Használj egércsapdákat vagy ragadozókra (pl. macskák) támaszkodj a rágcsálók számának csökkentésére. Az egércsapdák hatékonyak lehetnek, különösen, ha helyesen helyezed és csalogatod be őket az élelem használatával. Fontos rendszeresen ellenőrizni a csapdákat, és eltávolítani az elkapott egereket.

  4. Rágcsálóirtó szerek: Számos kereskedelmi forgalomban kapható egércsapda és rágcsálóirtó szerek állnak rendelkezésre. Ha ilyen termékeket használsz, mindig kövesd az utasításokat és előírásokat, és tartsd távol a szerekkel kezelt területeket a háziállatok vagy gyermekek számára.

  5. Professzionális segítség: Ha az egerekkel való küzdelem nehézségekbe ütközik, vagy nagyobb egérpopulációval szembesülsz, érdemes lehet szakemberhez fordulni, például egy kártevőirtással foglalkozó vállalkozáshoz. Ők rendelkeznek szakértelmükkel és hatékony módszereikkel a probléma kezelésére.

Fontos megjegyezni, hogy az egérek elleni küzdelemben a következetesség és a megelőző intézkedések fontosak. A fenti tippek segíthetnek csökkenteni az egerek jelenlétét és elkerülni a károkat.

 

 

User

... és a házi macska ?

 

 

ChatGPT

A házi macskák hatékony ragadozók és természetes ellenségek az egereknek. Ha egy egérproblémával küzdesz, egy házi macska tartása lehet egy jó megoldás a rágcsálók elleni védekezésre. A macskák vadászösztöne és készsége segíthet csökkenteni vagy megszüntetni az egérpopulációt a környezetükben.

 

Az alábbiakban néhány dolog, amire figyelni kell, ha macskát szeretnél használni az egérirtásra:

  1. Természetes vadászkészség: Nem minden macska egyaránt hatékony vadász. Néhány macska kifinomultabb vadászkészséggel és ösztönnel rendelkezik, míg mások kevésbé aktívak ebben a tekintetben. Ha célod az egerek elleni vadászat, válassz olyan macskát, amely aktív vadászösztönnel rendelkezik.

  2. Megfelelő tréning és motiváció: Fontos, hogy a macskát megfelelően tréningezd a rágcsálók vadászatára, és motiválják őket a tevékenységre. Használhatsz interaktív játékokat és jutalmakat, hogy serkentsd a vadászati ösztönüket.

  3. Biztonság és figyelem: Ha macskát használsz a rágcsálók elleni védekezésre, fontos biztosítani, hogy a macska biztonságosan vadásszon. Ne engedd ki a macskát olyan területeken, ahol veszélyt jelenthetnek, például forgalmas utak vagy veszélyes környezetek közelében. Tartsd szemmel a macskádat, különösen az elején, amíg megtanulja a területet és a vadászatot.

  4. Egészségügyi ellátás: Mindig gondoskodj a macska rendszeres egészségügyi ellenőrzéséről és oltásairól. Az egerekkel való érintkezés kockázatot jelenthet bizonyos betegségekre és parazitákra, ezért fontos, hogy a macskád megfelelő oltásokkal és féregtelenítéssel rendelkezzen.

Mielőtt egy macskát választasz a rágcsálók elleni védekezésre, érdemes alaposan mérlegelni a felelősséget és gondozást, amely a macska tartásával jár. Gondoskodj arról, hogy megfelelő körülményeket biztosíts a macska számára, és tarts

 

 

 

Ezért - a fentiekhez hasonlóan - lehet lesz valamit összehozni pszichés ügyben is a ChatGPT motorral ...

Előzmény: Creativus (2)
Creativus Creative Commons License 2023.06.11 0 1 2

1. A helyzet sokkal összetettebb mint azt gondolnánk. Az agy egy igen komplex rendszer, nem csupán egy ideghálózat nagyszámú (milliárdos nagyságrendű) idegsejttel, és azok összeköttetéseivel. Hanem egy biokémiai rendszer is, hormonokkal, neurotranszmitterekkel, stb. (pl. a hormonok szerepe kissé hasonló az idegszálakhoz, azaz információt közvetítenek, csakhogy sokkal lassabban, ősi módon, leginkább a vérárammal.) Ráadásul az agynak rengeteg központja van, rengeteg funkciót lát el, s legtöbb nem is kapcsolódik a beszédhez, sőt a többségük működése számunkra egyáltalán nem tudatosulnak. Ma már azt is valószínűsítjük (a gyógyszeripar kivételével, amely érthető módon tagadja), hogy a tényleges szervi betegségeknek egy igen nagy százaléka (80?) mentális eredetű.

 

2. Beszédproblémák pl. akkor is jelentkeznek, amikor lerészegedünk. Ezt kémiai folyamatok okozzák. Próbáljuk hát a részegséget megszüntetni ChatGPT-vel! Sajnos az csak akkor szűnik meg, amikor az alkohol kiürül a szervezetből.

 

3. Ha már itt tartunk, akkor gondolkozzunk merészen tovább! Hogyan használható a ChatGPT pl. rágcsáló írtásra? Hiszen a PC mellett is van egér? Beszéd-beszéd, egér-egér. Nem logikus?

 

4. Óvatosnak kell lennünk a mentális témákban a "betegség" szó használatával. Egyrészt pl. felismerésre került (angliai kutatás), hogy a depresszióst a betegségtudata tartja depresszióban! Másrész számos viselkedési módot nem is betegségnek neveznek, hanem zavarnak (spektrumzavarok, személyiségzavarok). Napjainkban egy új megbélyegzés, egy viselkedési rasszizmus van elterjedőben, melyben ezeket betegeknek nevezzük. Az azonban már régi megfigyelés, hogy ezeket leginkább az APD-sek szokták annak tekinteni (a jelenség szakmai neve: gázlángozás/gaslighting). Az APD (azaz az aszociális személyiségzavar) egy új elnevezése annak amit régen pszichopátiának hívtak, amely a 10 féle személyiségzavar közül  a "drámai" csoportba (B-cluster) tartozik (ebben 4 féle zavar van) . Azóta sokkal többet tudunk róla, és ennek a pejoratívvá vált kifejezésnek új nevet adtak. Ne használjuk tehát nyakra-főre a betegség szót, mert gyanússá válhatunk.

 

 

Előzmény: Bölcs Árnyék (-)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.10 0 0 1

Nem tudom ! Ezt kellene kipróbálni vele ?

Előzmény: Maketheworldabetterplace (0)
Maketheworldabetterplace Creative Commons License 2023.06.10 0 1 0

A ChatGPT az "elembetegségek" gy0gyít0ja? :)

Előzmény: Bölcs Árnyék (-)
Bölcs Árnyék Creative Commons License 2023.06.10 0 0 topiknyitó

Hogyan használható a ChatGPT motor az elembetegségek, a mentális betegségek, és hasonlók  terén ?

 

 

A ChatGPT egy remek nyelvi modell, amit mesterséges intelligenciának titulálnak, de valójában csak egy a nyelvi modelljét helyesen motorizáló program .

 

 

Gondolok itt a téveszmés betegségre és az össze-vissza beszédes betegségre !

1. A téveszmés beteg olyan, hogy a beteg a téveszméjéről össze-vissza beszél .

2. Ellenben az össze-vissza beszéd, mint betegség, téveszmére irányultság nélküli beteges össze-vissza beszéd .

 

 

De persze más téma is jöhet ide, de csak a ChatGPT kapcsán ...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!