Keresés

Részletes keresés

Szibillia3 Creative Commons License 2025.08.04 0 0 4901

Endrém! :)

Mindig jókat beszélgetünk, ha összefúj minket a szél. :)))

És nem kell egyenlőségre törekedni, egyszer fent, egyszer lent. Egyszer adok, egyszer kapok, de ezt sem szabad számolni, hogy egyenlő legyen. 

A boldogság/öröm/jó érzés/stb.  nem a számoktól és az egyenlőségtől ér el minket. :))

Előzmény: endrebá (4900)
endrebá Creative Commons License 2025.08.04 0 0 4900

Teljesen igazad is van.  Majd élőszóban biztosan szét is tudjuk szálazni a párhuzamokat, veled is mindíg jó egyetérteni.

A topikban a beszélgetés pedig nem muszáj hogy vágtasson..  elég ha tanulságul tud szolgálni.

Most legutóbb mikor idegondoltam, éppen én győzködtem a legrégebbi barátomat arról, hogy nem kell egyenlőségre törekednie.  Tiszta fölösleges ugyanannyi elélvezést akarnia okozni, mint amennyit ő maga képes.

Vidám hangulatú beszélgetés alakult, pedig én azt hittem hogy gyászolni akar a jóbarát..  Hálistennek egy idő után.. hm.. egy bizonyos életkor után már nem fontos hogy fölemelje maga mellé (legalább) a férfi a nőt.  Öregasszonynak már nem kell hogy egy szinten legyen az öregemberrel.. vagyis az ő öregemberével.

..hihi.

Előzmény: Szibillia3 (4899)
Szibillia3 Creative Commons License 2025.08.02 0 1 4899

A férfiaknak is zsákmány a nő. Szép, jó, gyereket tud szülni, mos, főz, takarít, másoknak is tetszik, tehát növeli az ő (férfi) értékét, 

Csak a zsákmány maga nem mindegy, hogy mi és ez a különbség férfi és nő között, vagyis, hogy kinek mi a "zsákmány" maga. :) 

Előzmény: endrebá (4898)
endrebá Creative Commons License 2025.07.26 0 0 4898

Tegnapelőtt beszélgettem egy az egészségi állapota miatt egyenlőségpárti barátommal, és szóba hozta a férfiak számára felfoghatatlan női észjárást.

Az a kifejezés jutott eszembe, hogy zsákmány-észjárás.

Nem meggyőzni akarom az itt olvasókat, hanem rögzíteni a kifejezést.

A zsákmányszerzőnek nem kell zsákmányként gondolkoznia ahhoz hogy sikerrel járjon.  Kell tudnia a célszemély bizonyos tulajdonságairól, és tudnia kell vadászni.

Ja.. és minél hamarabb tudnia kell felismerni, hogy miről szól ebben a témában a félrevezető agymosás.

Aphelix Creative Commons License 2025.02.18 0 1 4897

Ez mind oké, de ha az asszony azt látja, hogy sok más nő pislog feléd, neki meg nincs reménye nálad vonzóbb férfira, akkor jelentősen kisebb az esély a válásra, mint ha a kutyának sem kellesz, a feleséget is beleértve.

Persze nálam alapfetételezés, hogy a férfinak az elsődleges cél a stabil család, akkor is ha a szex a feleséggel kissé megkopik. Akinek a szex a legfontosabb, az talán inkább ne is házasodjon, vagy készüljön fel arra, hogy diszkréten tartson szeretőt. Olyan verzió sajnos nincs, hogy 20 év házasság után is napi háromszori a bombaszex :) (És ez nem az asszony hibája.)

Előzmény: Torrente_az igazi (4895)
endrebá Creative Commons License 2025.02.18 0 0 4896

..krrvaélet..  :-( 

Akkor nekem bele kell nyugodnom, hogy időnként napmintnap kellek, máskor meg hónapokig nem.. ?  Mert a jelen helyzetből én azt a népi megfigyelést vontam le hogy egy igazivalódi szexdémont lenulláztam.

És teherbe ejteni már nem lehetséges.

Előzmény: Torrente_az igazi (4895)
Torrente_az igazi Creative Commons License 2025.02.18 0 1 4895

Nem az oltja ki, hanem a megszokás. Az alacsonyabb tesztoszteron szint ellenére, az abban történő kisebb változásokra is jól reagál a női szervezet. 

A megszokás alapja, hogy ugyanazok az ingerek már egyre kisebb ingerválaszt eredményeznek. A vágy ezért sem tart örökké, legalábbis nem ugyanazon "célpont" esetén.

Másrészt a vágy elsődleges célja a teherbeesés. Ha az elmarad, néhány éven belül szexuálisan "kiszeret" a női partner a férfiből. Persze meglogikázza magának, de az alapja az az ösztönös sugallat, hogy valami nincsen rendben a kapcsolattal, hiszen nem tud benne teherbeesni. I

lyenkor kezdődik el az érzelmi leválás, szerető keresés, az hogy már nem férfiként néz rád stb. Persze az előbbiek esetén feltételezve, hogy minden más normális kerékvágásban zajlik.

Ha nem lövöd meg a nyuszit elugrál. Ez igaz a nőkre is. 

Alapjában véve szüksége kell hogy legyen rád érzelmileg és egzisztenciálisan is. A nők ösztöneikben erősen opportunisták. Meglehet ha nem lennének ilyenek, már rég kihaltunk volna. Szóval nem rovom fel nekik. Az ég kék, a víz nedves, a nők meg ilyenek.

Előzmény: endrebá (4893)
endrebá Creative Commons License 2025.02.17 0 0 4894

Az ötlet..  hogy házvezetőnőt keresek és fizetek.. majd.

Előzmény: Aphelix (4892)
endrebá Creative Commons License 2025.02.17 0 0 4893

A női szervezet alacsonyabb tesztoszteronszintje miatt a mindennapi nyers szexuális vágyát legfeljebb tíz év alatt kioltja benne a férfi magasabb igénye.

Minden más kijelentéseddel egyetértek.

Előzmény: Aphelix (4891)
Aphelix Creative Commons License 2025.02.17 0 0 4892

"Azért nem volt rossz ötlet ez a munkaszerződéses mutatvány."

?

Előzmény: endrebá (4889)
Aphelix Creative Commons License 2025.02.17 0 0 4891

"de amikor eljut egy bizonyos életkorba a nőnemű házastárs, akkor utoléri a korosztályának szóló agymosás"

Én alapvetően nyers szexuális vágyról beszéltem, az agymosással nem törölhető :) Amíg a nőnek nedves a bugyija ha rádnéz, addig abban a kapcsolatban immunis vagy mindenre. Csak persze ezt könnyebb elmondani mint megvalósítani...

Meg nyilván a legnagyobb bűvészkedés mellett is megunják az embert, de ezt jelentősen ki lehet tolni. És ekkor lép életbe az, hogy ha szerencsésen választottál akkor a nő nem fog kidobni mert hajlandó a saját kíváncsiságát beáldozni mondjuk a közös gyerekek érdekeiért. Régen ezt tekintették alapnak, sőt, eleve úgy mentek bele a házasságokba, hogy a család a gyerekekről szól, a szülők egyéni vágyai meg másodlagosak. Csak ez azóta megfordult. Rohad is a társadalom :)

Előzmény: endrebá (4888)
Aphelix Creative Commons License 2025.02.17 0 1 4890

"Szóval nem csak a pénzzel kell okosan bánni, hanem a fölöslegesen sok segítőkészséggel és a szépen hangzó közös álmok megtervezésével is."

Igen, tetű egy dolog ez, nehéz megtalálni az egyensúlyt. Én férfiként, vagy mondjuk talán inkább úgy, hogy bétaként :) legszívesebben mindent megtennék az asszonyért, viszont tudom, hogy a nők ösztönből folyamatosan tesztelik, hogy a férfi mit tud még adni nekik, és ha már nem túl sokat, az aláássa a tiszteletet, a tisztelet megcsappanása a vágyakat, és onnantól veszett fejsze nyele. Egy férfinak mindig legyenek olyan tartalékai amikkel csak ő rendelkezik, és a nő reménykedhet abban hogy részesül belőlük, különben bekapcsolhat az a gondolat, hogy ebben a pasiban már nincs semmi, csak hátráltat.

Előzmény: endrebá (4887)
endrebá Creative Commons License 2025.02.16 0 0 4889

Jópárszor elolvastam az utolsó bekezdésed..  és igen, szövetség kell.

Majd lesz kényszerhelyzet, szegénység és szomorúság -  amit egyedül nem lehet majd túlélni.

Addíg jobb lesz egyedül.

Azért nem volt rossz ötlet ez a munkaszerződéses mutatvány..

Előzmény: Aphelix (4886)
endrebá Creative Commons License 2025.02.15 0 0 4888

Naptávol barátom..  az ösztönös vonzódásnak való megfelelés fejleszthető (izomtömeg, műveltség, tánctudás) - de amikor eljut egy bizonyos életkorba a nőnemű házastárs, akkor utoléri a korosztályának szóló agymosás.

És ami addíg vonzó volt a hímnemű házastárson, az 12 óra elmúltával halálra tudja idegesíteni a szegény elnyomott nőneműt.

Ez arra a gondolatodra válasz, hogy ha kihűl a férfijához kapcsoló női vágy, akkor mindennek vége.

Mindíg minden női vágy elmúlik.. ezt akartam bizonygatni.  Mert a kíváncsiság múlandó.

Mindegy hogy valamely férfitulajdonságra volt-e kíváncsi, vagy valamely saját élményére - ha megkapta és eleget kapott belőle, akkor szevasz ARRÓL szóló kíváncsiság.

Ilyenkor már csak az a kérdés, hogy van-e még benne kíváncsiság (mert akkor keresgél tovább) vagy tud már mindent amire kíváncsi volt..  és akkor kíváncsiság nélkül él.

Előzmény: Aphelix (4886)
endrebá Creative Commons License 2025.02.15 0 0 4887

Eszirosseb, én már attól is fölöslegessé váltam, hogy segítettem elérni a volt feleségemnek a sokdiplomás fizetését és a sokgyermekes családi állapotát.

Szóval nem csak a pénzzel kell okosan bánni, hanem a fölöslegesen sok segítőkészséggel és a szépen hangzó közös álmok megtervezésével is..

Előzmény: Aphelix (4885)
Aphelix Creative Commons License 2025.02.15 0 1 4886

Szerintem a legfontosabb vonzónak lenni, csak persze tizenévesen jó elkezdeni az embernek ezzel foglalkozni, 40-50-60 évesen már tökmindegy, nincs tétje a dolognak.

De ha a mostani eszemmel kerülnék egy tizenéves testbe, rengeteg energiát szánnék arra, hogy vonzóbb legyek, mer' az nem csak a nőzést könnyíti meg, és persze a hosszú távú párkapcsolatokat, de általában véve minden kommunikációt a másik nemmel. Testedzés, normális kajálás, érdemi hobbi (legalábbis mindenképp valami aktívabb mint a számítógép előtt toffadni), odafigyelés a ruhatárra, meg persze folyamatosan fejlődni a csajozás elméletében és gyakorlatában... Ehhez képest én tizenévesen szartam mindenre, a foci érdekelt meg a határt jártuk a haverokkal, a nőzésről meg azt gondoltam amit a média meg a kultúra sugárzott, ami persze 100% ostoba hülyeség volt. "Légy önmagad" és társai, lol

Nade mindegy, végülis később, már felnőttként nagyjából elértem amit akartam, csak visszatekintve nyilvánvaló hogy rengeteg potenciál maradt kiaknázatlan. Teljesen máshogy is alakulhatott volna az életem, vagy legalábbis így gondolnám ha nem hinnék az eleve elrendelésben :)

Mindenesetre az egyik legfontosabb megértendő információ a fiatal férfiak számára, hogy amíg a nő rád van izgulva, addig mindegy hogy a koszos zoknit a konyha közepén hagyod vagy hogy nem hajtod le a budiülőkét. Amíg erős a vonzalom addig minden más tökmindegy, viszont ha a vágynak vége, akkor általában minden másnak is vége. A kihűlt vágyakon nem segít semmi, se az ha okos vagy, se az ha gazdag, se az ha híres.

Persze a vágy se tarthat örökké, ezért az igazán tudatos ember egy olyan társat keres akivel családot alapíthat és a vágy elmúltával is szövetségben maradhatnak, nevelve a gyerekeket, de ez esetben is annál jobb az embernek minél tovább vonzó tud maradni, az megkönnyít mindent, sőt, pont a legjelentősebb hosszútávú kapcsolatban A LEGFONTOSABB vonzónak maradni.

Előzmény: endrebá (4884)
Aphelix Creative Commons License 2025.02.15 0 0 4885

A pénzzel okosan kell bánni, mert a nő csak addig talál vonzónak amíg a pénzed nálad van, amint átadtad neki máris fölöslegessé válsz :)

Előzmény: endrebá (4884)
endrebá Creative Commons License 2025.02.13 0 0 4884

Sziasztok idevalósiak, szerintem itt még nem mondtam hogy mi az új terv a nőhatalmi viszonyok javítására :  a pénz.

Elég sokáig azon ment az agyalásom hogy ha már megbuktam a női terveknek való megfelelni akarás vizsgáján, akkor tetszeni kell a női szemnek.  Műxik, múúúxik..  de részsiker.

Most jön az, hogy ami pénzhez hozzáférhetek, azt megpróbálom házvezetőnői fizetésre kiadni.

endrebá Creative Commons License 2024.11.05 0 1 4883

Az élmény másnapján biztos még rosszul fogalmaztam..

Azóta eltelt még egy nap, próbálom újra :

Megpróbált egy túlerős nőnemű ismerős kegyet gyakorolni felém azzal, hogy visszaenged azok körébe akikkel szót hajlandó váltani.  Én meg úgy vizsgálom a helyzetet, mintha mikroszkópon keresztül nézegetném. (nem azzal a túl-lelkesedéssel, mint ahogyan a kegy gyakorlása feltételezné)

Azért fogalmazhattam érthetetlenül, mert ilyen helyzetet el se tudtam képzelni ez előtt..

Előzmény: Szibillia3 (4882)
Szibillia3 Creative Commons License 2024.11.05 0 0 4882

Ebből nem értek elég annyit, hogy véleményt nyilvánítsak róla Endrém. :))

Előzmény: endrebá (4881)
endrebá Creative Commons License 2024.11.04 0 0 4881

Sziasztok idevalósiak.

Megint találkoztam egy tanulságos helyzettel, hátha tovább tudom adni.

Fordultam el én már erős nőktől, egyszerűen nem volt szükségem a rokonságukra.  Tegnap jelentkezett a második is, hogy inkább békesség.

És elmondta hogy új lehetőség, meg hogy ettől mi nem leszünk élettársak, meg hogy ő csak jót akar mindenkinek..  de közben nekem az járt az eszemben hogy alázat nélkül milyen fogyatékos szegény.

Mert nekem nincsen szükségem semmijére. Nem kell mint nő, nem kell mint ember, nem kell mint semmi.  Ehhez képest előadni hogy ő kegyet gyakorol felém..  hm..  megmosolyogtató. 

De legyen béke, lássuk hogy mit próbál kihozni belőle. 

Arra jó bizonyíték, hogy a nálamnál magát erősebbnek képzelő nőnemű ember nem vonzó. 

(tehát nekem ő nem nő) 

endrebá Creative Commons License 2024.09.09 0 0 4880

Ha a korrupció az amiből téged kihagytak - akkor ez így (hogy te döntesz és ők csak tudomásul vehetnék) ez ocsmány antidemokratikus diktatúra lenne.

Jó éjt, sziasziaaa..

Előzmény: Szibillia3 (4879)
Szibillia3 Creative Commons License 2024.09.09 0 0 4879

Pedig mennyivel jobb lenne, ha én döntenék, és ők lennének tájékoztatva. :D 

Örülök az egyetértésednek. :) 

Előzmény: endrebá (4877)
Szibillia3 Creative Commons License 2024.09.09 0 1 4878

Sosem értettem azt, hogy nekem miért kell valakit egy véleményében támogatni, csak azért mert nő.

Mióta a virtuális világ blogjaiban jövök-megyek, nem egyszer kaptam azt a lecseszészt (régebben, amikor még sokkal több hozzászólás volt egy-egy poszt alatt és sokan voltunk, vagyis pörgött a beszélgetés), hogy nem egy nő mellé álltam, hanem 

férfi mellé, mert nekem az volt elfogadható vélemény, és én magam is osztoztam ebben a véleményben. 

Nem érdekel, hogy valaki nő, vagy férfi, az érdekel, hogy mit ír/mond, és azt el tudom fogadni (még akkor is, ha más, mint az enyém, vagy képes meggyőzni, hogy neki van igaza), vagy nem. 

Természetesen igyekszem az én női fejemmel megszült elgondolásokat átvinni, de nem azért mert női gondolat, hanem mert az enyém, és szeretek győzni. 

Megvetem az ilyen nemi kényszerítést, illetve én csalódtam a női politikusokban (mint írtam előzőleg), mert semmiben sem nők, amikor politikussá válnak, így mit is ér, ha nőként politizálnak és legyenek többen? És ezt a nemtudnakegyedülvécéremenni eszetlen összetartozást sem tudom elfogadni (ezt minden másra is értve, nemcsak a pisilésre), nem ettől nő egy nő. 

Fontosabbnak tartom azt, hogy "minden sikeres férfi mögött ott van egy nő", mint fordítva. 

Előzmény: Aphelix (4876)
endrebá Creative Commons License 2024.09.09 0 0 4877

Mert te tudod hogy az egyenlőség-érzésednek mire lenne szüksége - ők meg azt tudják hogy nekik mire lenne szükségük.

..és ők döntenek, téged meg csak tájékoztatnak.

Szó sincsen egyenlőségről.. egyenlőség csak a matematikában van.  Még az ikrek sem egyenlők.

A befejező gondolatodat szintén helyeslem.  :-)

Előzmény: Szibillia3 (4875)
Aphelix Creative Commons License 2024.09.09 0 2 4876

Szerintem Ursula sem hiszi, hogy a több nőtől jobb lesz a politika.

Egyrészt azért csinálja, mert feministának lenni kötelező, különben a saját elvtársai vetik a hiénák elé. Tudja, hogy a propaganda hazugság, de úgy kell tennie mintha hinne benne.

Másrészt azért csinálja, mert szociopata és/vagy pszichopata, mint a vezető politikusok 90%-a, ezért élvezi ha uralkodhat mások fölött. Örömet okoz neki a hatalomgyakorlás, még akkor is ha ilyen pitiáner ügyekről van szó. Ugráltathatta egy kicsit a szlovéneket, ezért másfél órán át fontosnak érezhette magát.

Harmadrészt azért csinálja, mert a legtöbb emberben gyökérszinten benne van a nepotizmus, úgy érzi azok a klikkek amikhez tartozik képviselni fogják az ő érdekeit, tehát a saját kutyája kölykeit próbálja hatalmi pozícióba juttatni mindenhol, még úgy is ha azt a szlovén nőt talán nem is ismeri személyesen. A feminizmus amúgy is csak egy ilyen női gittegylet, szemérmetlenül tolják magukat és egymást, akkor is ha tudják hogy hazugság az egész, hiszen miért ne? Nekik haszonnal jár, más meg nem érdekli őket, csak a saját hasznuk. Mint a kapitalisták, csak rosszabbak.

Előzmény: Szibillia3 (4875)
Szibillia3 Creative Commons License 2024.09.07 0 0 4875

https://hvg.hu/vilag/20240906_Ursula-von-der-Leyen-Tomaz-Vesel-szloven-biztos?s=hk

Nem bírom az ursulát elviselni. Nemcsak ezért, hanem úgy összességében, semmiben sem. 

Nem értem, hogy minek több nő, amikor semmivel sem jobbak, empatikusabbak, okosabbak, nyugodtabbak, 

kitartóbbak, elfogaltlanabbak, erősebbek vagy gyengébbek, hosszú távon gondolkodóak, nemkirekesztőek, puhábbak,

gondoskodóbbak, toleránsabbak, mint a férfi képviselők. 

Mert én ezeket a tulajdonságokat várnám el a nőktől a politikában, hogy ezekben a tulajdonságokban legyenek 

"jobbak" vagy "többek" vagy inkább mások! a férfiakhoz képest, hogy kiegyenlítsék egymást, hogy kétoldalról lássanak

mindent, hogy legyen vica meg versa, ahogy az életben is, hogy legyenek a döntésekben női és férfi szempontok, látásmódok,

ilyen-olyan ügyben nemhez köthetően erősebben megjelenve, vagy éppen hátrébb lépve. 

Nőhatalmi változás, hogy ez a hétgyerekesújraválasztott már ebben is "ráhatással" erőltet, pedig inkább hausfaru lehetne ebben 

az új ciklusban...

Káli. Creative Commons License 2024.07.06 -1 0 4874

Egy utolsó kérdésem lenne még, a fiad melyik ország hősi halottja? 

A részvét nyilvánításomat nem fogadtad el, hárítottad. Most kiírtad, csak ezért merészelem kérdezni! :(((((

Előzmény: endrebá (4873)
endrebá Creative Commons License 2024.07.06 0 1 4873

Ha nincs egyetértés és nincs jóindulat, akkor nincsen beszélgetés sem..  mert akkor minek?  Harcolni és összesározni a másikat?  Azt én kihagyom.

..és hogy ettől az én társasjátékom neked nem demokratikus..  hm.. az nem baj.

Akkor ne beszélgessünk.

Előzmény: Káli. (4872)
Káli. Creative Commons License 2024.07.06 -1 0 4872

Emlékszem!

Ma sem tudok mást írni, nincs szükségem egyetértésre és jóindulatra sem. 

De ez itt akkor is az én barátaim társasága.....

Azt is írtam, hogy nem vagyok bólogató János, a máshogy gondolkodás jogát fent tartom!

Perszepersze.. régen azért voltál az aki, mert akkor az akartál lenni - de most azért lettél ez aki, mert legutóbb meg ez akartál lenni.

És tessék, lettél önálló meg független, meg erős, meg szókimondó.

Azzal nem számoltál, hogy az önállóság magány, a függetlenség magány, a a rosszul használt erő elmagányosít, a szókimondás szintén elmagányosít.

"Olyan emberekkel fogsz találkozni, akik nem hagyják abba a kritizálást, másoknak pedig a kedves szavak nem lesznek elégek, hogy jellemezzenek téged.Találkozni fogsz olyan emberekkel, akik ok nélkül utálnak, és olyanokkal, akik okokat találnak ki arra, hogy szeressenek.De, te mindvégig ugyanaz a személy vagy.."

Egy-egy harchelyzetet megnyerhetsz a szájerőddel - de társasjátékot nem fogsz tudni játszani.

Olyan társasjátékot nem is szeretnék játszani, ahol a szabályokat te fekteted le, mert ez nem demokratikus! A fórum soha sem volt az, ezért is lázadok! 

Weöres Sándor:Ki minek gondol, az vagyok annak...

Olvasd el! :)

Szóval rendben, folytassuk.

Legyen így, bár nem lesz könnyű, mert kinek mit intézett a kormánya, ugye? :-)

A mosolyjel azért van, mert az írásaid alapján a hovatartozásod ismert, az oltásellenességed is tudott, most meg azok ellen vegzálsz, akikben hittél!

Nem politika hanem tények, 2020.-ban rendeleti kormányzást vezettek be az országban a pandémia  miatt, az EÜ-ben megszüntették a közalkalmazotti jogviszonyt, lett helyette szolgálati, ami P.S. nevéhez  kötődik, több mint 4000 szakdolgozó nem írta alá, mert kötelezték őket a vakcinára, nem kétszer, hanem háromszor, akik aláírták, azoknak a megélhetésük volt a tét, nem túlzok abban sem, hogy talán az életük is, nem 1 kórházi dolgozót gyászoltunk meg!

Betegségdiktatúra az megint egy olyan dolog, amit az én konzervatív tudásom, hol helyesel, hol meg tagad, mert emlékszem arra, hogy az átkosban még kötelező volt az évenkénti tüdőszűrés, amit jónak gondoltam, szinte megszűnt a TBC-az országban. Mióta nem kötelező, azóta terjed és ez nem jó senkinek, ergo, a fertőző betegségeket szűrni kell! 

Nem tudok mást írni, mert belém van nevelve a megelőzés fontossága, mégis úgy gondolom, hogy veszett fejsze nyele, ha kötelezővé teszik, mert ha korán kiderül a baj, akkor sem kezelik, vagy felkerül az illető várólistára! 

A betegségem magánügy, a saját testemmel azt teszek amit akarok, nem fogok kötelező szűrésre járni, mit fognak tenni ez ellen? Baromi egyszerű, majd nem járhatok ingyen a háziorvoshoz!

Már az is probléma, hogy egy sima vérvételem fent van a felhőben,amihez nekem és a dokimon kívül ehhez senkinek semmi köze, mégis látják!

Ui: Töck Jenővel sem értek egyet, hogy az orosz vakcina volt a legjobb! Miért is? Kerültem az oroszt, a kínait és a modernát, olyat választottam, amit jónak láttam, és nem történt hirtelenhalál.......

Előzmény: endrebá (4858)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!